Ti mikor tudtatok a babátokkal célirányosan pl kézenfogva menni?
2 éves múlt, már okosan jön mellettem, fogja többnyire a kezem, sokszor ő szól, hogy fogjam meg a kezét. Nem tudom, hogy magától alakult-e ki benne, mert nagyon sokat küzdöttünk, soha nem akarta megfogni a kezem, mindig elrohangált. Sokszor azt csináltuk, hogy addig nem voltam hajlandó odébb menni, amíg oda nem adta a kezét. Jó, most sem fogja minden méteren, de már el sétálgat mellettem, néha előre megy kicsit, vagy lemarad, de többnyire megáll, ha szólok neki, a kereszteződésekben is sikerül többnyire, bár van hogy még futok utána- a biztonság kedvéért. Nem egyszer volt korábban olyan, talán tavaly nyáron, hogy mivel nem volt hajlandó okosan sétálni sokszori figyelmeztetés után, ölbe vettem, és hazavittem ahelyett, hogy a játszótérre mentünk volna. Volt ordítás, meg hiszti, de következetesnek kell lenni. Talán megérte :) De rojtosra beszéltem a számat, hogy mellettem jöjjön, várjon meg, ne fusson messzire, fogja meg a kezem, álljunk meg zebra előtt.
Amúgy a zebrázást pl.úgy tanulta meg, hogy van autópályás szőnyege, amin van zebra, ott tologatjuk az autókat, és a zebránál és piros lámpánál mindig meg kell állnia az autóval, szóval élőben is jól megy ez már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!