Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor indul már el önállóan?

Mikor indul már el önállóan?

Figyelt kérdés
Kisfiam 14 hónapos lett a napokban,kb 3 hónapja kézen fogva járkálunk,ide-oda húz,már nagyon unom hogy nem tudja elengedni a kezem.mászni csak addig mászik míg belém kapaszkodva fel nem áll,majd kézen fogás és indulás egész nap ez megy,pedig alig fogom a kezét gyakorlatilag elég a kisujjam is,kipróbáltam,és szaladni is tud így.fél vagy mi ez? volt valakinek hasonló? a szőnyegen már tett pár lépést felém tök stabilan,akkor nem tudom mi az oka?! köszönöm
2014. márc. 19. 22:23
 1/7 anonim ***** válasza:
68%
Szia. Nyugi el fog indulni . Kisfiam 14 hónaposan indult el , egész váratlanul, a lakásba mászkált, mi a nagy szobába voltunk tv-t néztünk, egyszer csak a küszöbön megállt, felállt és besétált. Örök élmény marad ! Ne aggódj el fog indulni a kisfiad is. Vannak akik korábban, vannak akik később. Ugye kisfiam 14 hónapos volt mikor elindult, bátyám anno 9-10 hónaposan. Ahogy ő biztosnak fogja érezni el fog indulni, lehet már holnap, lehet egy hónap múlva, lehet kettő. Ne aggódj minden rendben van.
2014. márc. 19. 23:01
 2/7 anonim ***** válasza:
68%
Mi anno játékosan vettük rá a lányomat, hogy magától menjen, elengedve mindent és mindenkit. Leültünk egymással szemben az apjával, terpeszben, nyújtott lábbal. A talpunk összeért. Közöttünk állt a lányunk. Én fogtam, az apja hívta magához. Elengedtem, csak egy-két lépés, és ott is volt. Ekkor én hívtam magamhoz. Nagyon élvezte, hatalmasakat nevetett, nevettünk mindhárman. Eleinte az első lépés után vetődött a karunkba, érezte, hogy elkapjuk. Amikor már biztonságban érezte magát, és ügyesen ment ez az egy-két lépés neki, észrevétlenül távolodtunk az apjával. Plusz egy lépés, majd még egy, majd megint egy... Egyetlen este alatt megtanult járni.
2014. márc. 19. 23:40
 3/7 anonim ***** válasza:
34%

Ez a nagy baj, hogy vezetgeted.

Így ha el is indul, később lesz stabil a járása, esni se fog tudni olyan szépen.

A lányomat soha 1 percig nem vezetgettem, 10 hónaposan magától indult el.

Legjobb, ha maga ütemében fejlődik.

Ha nem kezdted volna el a vezetgetést szerintem már rég járna magától.

2014. márc. 20. 04:22
 4/7 anonim ***** válasza:
53%
Nekem a lányom 8hósan állt fel,9hós korától már lépegetett kapaszkodva is és ha fogtuk a kezét is.15,5hósan indult el.Elötte nem állt,nem lépegetett párat magába,hanem fogta és elindult,felállt földön.Azóta meg se áll.
2014. márc. 20. 07:09
 5/7 anonim ***** válasza:
68%

Picit még fél, nincs ezzel gond, majd rájön, hogy nélküled gyorsabban halad, és olyan helyre is mehet ahova te nem engednéd. Próbálj ki pár dologt:

- hullahop karikába kapaszkodjon és te fogod a másik végét aztán lassan elengeded

- adj valami érdekeset a két kezébe (fa kocka,autó, vonat, plüss , két krumpli stb.) és mond hogy hozza ide. Kis fiam kb. 1 hónapig csak úgy tudott járni ha volt valami a kezében, ha elvettük össze csuklott mint egy kártyavár. Ez adott neki biztonságot.

- próbáld hívogatni magad felé egyedül, csalogassad valami érdekessel stb.

El fog indulni egyedül is ne aggódj. Ez most ilyen fárasztó időszak, de túl lesztek ezen is, öröké nem járkálhat a kezedet fogva, előbb utóbb abbahagyja. (Pár év és vissza sírod az időt amikor még megfogta a kezed)

2014. márc. 20. 07:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Az en lanyom is felt eleinte ugy menni ha nem foghatott vmit. O raszokott arra h egy ruhadarabjaba kapaszkodik es az nyujtott neki annyi buiztonsagerzetet mintha a kezemet fogta volna. :-) igaz 11 honaposan indult el most 14 honapos lesz es stabilan jar, akar utcan akar odabent. Mar nem is hasznalja a ruhakat kapaszkodasra. :-). Probald meg h adsz ilyesmot a kezebe, mert ahogy irtad is stablian tudna menni. :-) hatha bejon a dolog. Menj mellette ugyanugy egy parszor de ne a kezedet fogja hanem vmi rongyot.
2014. márc. 20. 09:56
 7/7 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek!

kedves 3as válaszadó,ő a második kisfiam,annak idején a naggyal ilyen probléma nem volt,elutasította a kezünket,bútorokba kapaszkodva lépegetett,egyedül akart járni,majd ő is 14 hónaposan elindult,most a kicsi csak úgy képes ha fogja a kezünket,húz magával,nem én vezetgetem,ő engem,ha nem,ordít.így mást nem tudok,egyébként tett már pár lépést nagyon stabilan,de azóta sem .ez egy hete lehetett.ő a bútorba kapaszkodva sem megy,akkor inkább leül és átmászik hozzám,majd belém csimpaszkodik és menjünk.

2014. márc. 20. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!