Június végére várt babának érdemes beszerezni hordozókendőt?
Nagyon tetszik az ötlet, hogy újszülött kortól hordozzam a babám, de addigra sanszos a nagyon meleg idő, esetleg kánikula. Mik a tapasztalatok? Szeretnek így is kendőben lenni a babák?
Én egyébként nem vagyok izzadós fajta, hátha ez fontos lehet.
Illetve kicsit idegenkedek a kölcsönzéstől, de sokan azt tanácsolták, hogy ne költsek rá, amíg ki nem derül, hogy fogja-e szeretni a babám.
Szerintetek mi lehet az oka, hogy vannak babák, akik nincsenek el a hordozókendőben? Lehet, hogy csak a rossz felhelyezés miatt van, vagy mert nem látnak ki jól?
Egy bizonyos kortól nyilván probléma lehet, ha nem lát ki. De ez egy újszülöttre még nem vonatkozik.
Az én fiam tavaly a legnagyobb kánikulában volt nagyon pici (már nem újszülött, de kb. 3 hónapos). Én gyakran beletettem, Ő ugyanis nagyon hasfájós volt, ölben érezte egyedül jól magát. A kendő segített. Persze, izzadoztunk mindketten, de ha Te nem van izzadékony, akkor Nektek könnyebb lesz.
Én azt javaslom, költsd rá azt a pár ezer forintot, nem tudhatod előre, hogy milyen lesz a babád, lehet, hogy az első pillanattól szükséged lesz rá, mert fájni fog a pocija. Emlékszem, én a 6 hetes picimmel szaladtam hordozókendőt venni, hát egy picit sem bántam meg. Amikor nagyobb lett, átváltottunk mei-tai-ra, abból jobban kilátott, kevésbé süllyedt bele, talán jobban is szellőzött. Most egy éves a fiam, én a mai napig hordozom, persze most már mei-tai-ban, ha olyan napja van (nyűgösebb a foga miatt).
Szval, én nagy hordozáspárti vagyok, szerintem, ne kölcsönözz, hanem vegyél egyet!
Boldog babavárást!
Júni 21-ei a kisfiam, melegrekordok közepette született. A mózeskosarat kezdetektől utálta, szóval maradt a kendő. Pontosabban nekem egy kölcsön close/caboo-m volt, amit imádtam, de mondjuk venni nem vennék (kevés ideig használható ellenben drága).
Mi mindig összeizzadtunk, pedig abszolut nem vagyok izzadós, de tényleg közel 40 fokok voltak... de a babámat nem zavarta és engem se nagyon, pedig nagyon rosszul bírom amúgy a meleget... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!