Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, kisfiam 9 hónapos,...

Anyukák, kisfiam 9 hónapos, már nem akar szopizni, és a tápszert sem fogadja el. Mit adjak neki és hányszor egyen egy nap?

Figyelt kérdés
Szinte mindent eszik már, délelőtt gyümit adok, belekeverve egy kis 7gabonát, ebédre főzelék csirkével, vagy pulykával (leginkább üvegesek), uzsonnára joghurtot, vagy túrókrémet, vacsorára tejpépet. Megkap e így mindent amire szüksége van? Vagy erőltessem a tápszert? Ti hogy csináljátok? Előre is köszönöm!!!
2009. dec. 14. 16:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy min. 500ml tejtermék (joghurt, tápszer, tejpép vagy túró stb. formájában) kell a babának 1 éves korig naponta. Erre figyelj, egyébként jó ha 5x eszik de az enyém is mostanában kezdi, hogy csak 4x akar. nem lehet tenni semmit ha nem akar annyiszor enni. Meg ha nem kell neki a tápszer azzal sem tudsz mit kezdeni. Próbáltad már esetleg, hogy mondjuk banánnal összeturmixolod a tápszert? Vagy vannak ízesített tápszerek is. Lehet, hogy csak uncsi neki az íze.

10 hónapos.

2009. dec. 14. 17:03
 2/3 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló volt a dolog, de én azér "erőltetném" még a tápszert. Főleg ebben a vírusos, influenzás időben, a tápszerek tele vannak vitaminnal. Én úgy próbáltam, hogy raktam a tápszerbe egy kiskanál instant kakaóport, vagy fele víz, fele őszilével csináltam meg. Amúgy kisfiam ennyi idősen 5x evett, reggeli tápszer (2,5 dl), tízórai joghurt, ebéd főzelék husival, vacsora gyümi v. a napi maradék, lefekvés előtt még 2,5 dl tápszer.
2009. dec. 14. 18:45
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat sokat segítettetek! :-)
2009. dec. 16. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!