Kislányom 8 hetes. Sajnos egyre kevesebb neki az anyatej, ezért tápszerrel pótolom azt, hogy jól lakjon. Minden (csak) tápszeres baba "kerekfejű"?
Szia! Nem pont a kérdésedre válaszolnék, mert arra nincs rálátásom, hogy van-e olyan baba, amelyiken nem látszik meg, hogy tápszeres. Viszont szerintem ne add fel a szoptatást. Hívj fel egy tanácsadót a La Leche Ligától (www.lll.hu). Ők tudnak segíteni, hogy hogyan növeld a tej mennyiségét és nem lesz szükség a hozzátáplálásra. Ha eddig volt tejed, ezután is lesz elegendő, hisz még csak 8 hetes a baba.
Sok sikert a szoptatáshoz!!!
A 7.-8. hét körül van egy fejlődési ugrás, ekkor kevesebb a tej, de egy pár nap alatt rendeződik.Ha pótólod neki, akkor idővel egyre jobban csökkenni fog.Nem tudja a baba beállítani magának a mennyiséget, úgyanis jóllakatod, és ritkábban kerül mellre.Ilyen könnyen ne törődj bele, hogy kevés a tej!!!Megéri egy kis áldozatot hozni.
Kérj segítséget, ahogy az előttem szóló is írta.
Én is szivesen segítek, ha tudok!
Lányom kerekfejű, de még soha nem kapott tápszert.
9 hónapos, napi 4x cicizik, 6 hónapig anyatejet kapott.
De nem az a pufók, 8,5 kiló.
Érdekes én is hasonlóképpen vagyok. :D Mindenki csodálja milyen szép és tökéletes a kislányom. 6 hónaposan 6,85 kg és 74 cm. Én pedig csupa nagy buci fejű babával találkozom, akiknek a testük szinte elveszik a fejük mellett.
Jééé mind anyatejes, csak az enyém tápszeres...szóval hagyjuk már ezt a táp kontra tej témát légyszíves...
Nem nem lesz kövér, nem nagyfejű, sőt szarva sem fog nőni tőle hiába szeretik ezt a hiedelmet terjeszteni sokan!
Nekem is kb 8 hetesen kezdett fogyni a tejcsi. Félelmetes étvágya lett a fiamnak. Sajnos pár nap után muszáj volt a tápszerért folyamodnunk. Mi a Humana HA-t kaptuk. Először fintorgott, de aztán elfogadta. Mellette kapott cicit is. A mellszívóval még hónapokon keresztül fejtem a tejcsit, és szopiztattam is, de nem lett több tejem. Végül, amikor 4 hónaposan elkezdtem a főzelékeket adni neki, abba hagytam a mellszívózást, de továbbra is kapott cicit és tápot is. Most 16 hónapos és reggelire még mindíg cicit kap. Estére tápot.
Nagyon szép baba, nem pufók a táptól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!