Kislányom 4 hónapos és szeretném elkezdeni a hozzátáplálást de nem tudom hogyan kezdjem. Anyatejem már sajna nincsen Beba Ha-Start aktív tápszert eszünk. Mivel kezdjem és hogyan készítsem el?
Figyelt kérdés
2008. júl. 22. 16:11
1/3 anonim válasza:
Szia! Mindenképpen gyümölccsel kezd. Az almát szokták javasolni, de arra vigyázz, hogy édes legyen és laposan pürésítsd le. Nálunk abszolút nem jött be eleinte az alma (jobban tetszett neki az üveges, mint amit én csináltam, ill. az olyan bébi kaják, amik nem csak almát tartalmaztak. Az abszolút favorit a sütőtök volt, meg az őszibarack, majd a banán. Ezeket később kombinálhatod is. Vagy te készíted el, vagy megveszed a boltit. Ha a gyümölcsök mennek, jöhetnek a főzelékek, borsó, répa, krumpli. A borsót nehéz elkészíteni, jobb, ha megveszed ( le kell paszírozni), a többit te is meg tudod csinálni (megfőzöd, pürésíted). Legyél türelmes, eleinte ne csak ezekkel próbálkozz, hanem mellette add a tápszert is. Sok sikert!
2/3 anonim válasza:
Pl kezdheted sárgarépával. Főzd meg és turmixold le, sót és más ízesítőt ne használj. Az egyik etetés előtt adj neki egy kanálkával, aztán szépen vidd feljebb az adagot, úgy hogy kb. 1 hét alatt váltson ki egy étkezést. Egyszerre mindig csak egy fajta "újdonságot" adj.
3/3 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Nekünk a védőnő a krumplit javasolta elsőnek aztán a répát, majd ezeket kombinálva. De tényleg először csak egy kanál, másnap már több és így tovább. Egy félét 5-7 napig kapjon a kicsi, mert még nehezen különbözteti meg az ízeket. Aztán jöhet a következő.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!