Mekkora (volt) 15 hónapos gyermeked (kg, cm)? Valamint az MMR oltásnak milyen tüneteit tapasztaltátok?
Holnap kapja a kislányom a 15 hós oltást, és annyi rosszat olvastam a következményeiről, hogy kicsit tartok tőle. Eddig semelyik oltásnál nem volt tünet (egy kis nyűgösséget leszámítva), még csak hőemelkedés sem.
Egyébként a lányom 9100 g és 79 cm. Nem túl pici?
Szia,pont hétfőn kapta meg fiam, 11,57 kg és 83,5 cm.De ő nagy,a bátyja is nagy:)
Hát szegénykémet eléggé megviselte:( De ő a pervenárt is most kapta mellett,meg nagyon durván jönnek a fogai!Már 9 foga van kint teljesen és 2 rágófoga félig,ezek most jönnek.
Hétfőn estére hőemelkedése lett,és másnap délelőtt is az volt.Nem vártam meg a lázat,adtam neki kúpot,mert most a hőemelkedést rosszabbul viselte,mint a 39 fok feletti lázat...mára már jól van.
Amúgy nem törvényszerű,hogy megviseli őket,nagyobbik fiamat nem viselte meg mikor kapta.
A kislányom is kapja holnap a prevenart az MMR mellett. A fogzás most nálunk is bezavar, néhány napja elég nyugtalanul telnek a napok, főleg az éjszakák (12 foga van, most úgy látom, hogy az alsó szemfogak indultak meg).
Megnyugtattál kicsit, remélem, a lánykámnál sem lesz komolyabb tünete az oltásnak.
Kisfiam 82 cm és 10,3 kg volt 15 hónaposan. Kb. 1 héttel az oltás után belázasodott. Pont ekkor kijött 2 örlőfoga és 1 szemfoga. Nem tudom, hogy az oltás miatt lett-e lázas, vagy a fogzás miatt. Egyéb tünet nem volt, nyűgös volt egy picit (de mint írom pont fogzott is elég intenzíven), meg pár napig érzékeny volt a combja az oltás helyén. Ennyi.
Ő jövő héten kapja a 18 hónapos oltást.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nemrég jöttük haza az oltásról, most alszik a kincsem.
A karján az oltás helye elég piros és duzzadt, borogassam neki? Ti csináltatok vele valamit vagy magától is szépen elmúlt?
A súlyára visszatérve, hízik minden hónapban. Igaz, mostanság csak 200-250 grammokat, de hát 3 hónapja megállás nélkül megy, már lassan szalad, szóval gondolom lemozogja, amit megeszik.
7. vagyok. Igen, azt akartam is írni, hogy gondolom jön-megy egész nap, és lemozogja a kajcsit.
Én az oltás helyére nem tettem semmit, bár anyukám mondta, hogy borogassam... Ui.: Örülök, hogy túl van rajta a lányod! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!