Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mik a tünetei annak, ha egy 1...

Mik a tünetei annak, ha egy 1 hónapos csecsemőnek szopizás közben, vagy alvás közben hasgörcsei, vagy szélgörcsei vannak?

Figyelt kérdés
2008. júl. 22. 10:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Csak azt tudom leírni, ahogy nálunk történt: szopi közben egy idő után elkezdett sírni, fel kellett venni böfiztetni, simizgetni a hátát, és ezt legalább 5x megismételni... Azután aludt el, kb 1 órás tortúra után a cicin. Ha felveszed és akkor is sír, azt figyeld hogy felhúzogatja-e a lábacskáit a hasához. A kisfiam este 8-10-ig nonstop sírt, csak akkor nyugodott meg ha szopizott, de előbb nem fogadta el a cicit. Kb másfél hónaposan lett vége a menetrendszerű sírásnak, de nálunk a pocifájás elég sokáig, 5 hónapig tartott. Alvás közben? Nem tudom, lehet hogy felébreszti a fájdalom, vagy csak nyöszörög miatta álmában. Az én kicsikém mindig felébredt, ha valami baja volt.
2008. júl. 22. 11:09
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is 1 hónapos, és borzalmasan hasfájós. Mi ma kaptunk az orvostól Protexint, hogy gyorsabban fejlődjön a bélflórája. A tünetek a következők: nagyon sokat sír, nehezen lehet altatni, álmában felsír, és felhúzza a pici térdét, vörösödik a buksija a kínlódástól. Megoldás: sokat kell simogatni a pocakját, hasra fektetni, simogatni a hátát, és nagyon jó, ha meleg vizes pelenkát teszel a hasára. Megnyugtatja
2008. júl. 22. 15:20
 3/4 anonim ***** válasza:

A sírás, kapálózás, de főleg a láb hashoz felhúzása jellemzi a hasfájást. Babám ilyenkor jellegzetesen sír, rugdos, és kezével is kalimpál. Tapasztald ki, mi jó neki ilyenkor. Én cicit adok neki, beindul tőle az emésztése, és hamarabb kijön, aminek ki kell. Ő nem szeret ilyenkor felvéve lenni, mert nem tud úgy rugdosni meg megfeszülni, ahogy szeretne. Simogasd a hasát, takard be, hogy melegen legyen, és a lábát huzd fel behajlítva a hasához.

Aztán van sok "csodaszer", ami vagy hasznl, vagy nem.. (infacol, angol víz...)

2008. júl. 22. 21:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Az én kislányom is 1 hónapos múlt és ő is rettentően hasfájós.Mi próbáltuk az Infacolt 2dobozzal elhasználtunk de semmi hatása nem volt.Sokan ajánlották a Gripe Water-t(Angol víz vagy kapormagolaj kb.1800Ft-150ml) de töményen nem issza meg.1 kevés anyatejjel kevertem össze de úgy néz ki használ(igaz néha kiköpi 1 részét ,mert kevés a tejci de már nem kevésbé sírdogál.Próbáld még simogatni a hasát,a térdét kissé a pocakja felé nyomni és bicikliztetni,csípő tornáztatni és a hason alvás is tuti jó mert ő saját maga nyomja a pocakját.

Kitartás 2-3 hónaposan kinövik a kicsik a hasfájást!!!:D

2008. júl. 25. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!