Mik a tünetei annak, ha egy 1 hónapos csecsemőnek szopizás közben, vagy alvás közben hasgörcsei, vagy szélgörcsei vannak?
A sírás, kapálózás, de főleg a láb hashoz felhúzása jellemzi a hasfájást. Babám ilyenkor jellegzetesen sír, rugdos, és kezével is kalimpál. Tapasztald ki, mi jó neki ilyenkor. Én cicit adok neki, beindul tőle az emésztése, és hamarabb kijön, aminek ki kell. Ő nem szeret ilyenkor felvéve lenni, mert nem tud úgy rugdosni meg megfeszülni, ahogy szeretne. Simogasd a hasát, takard be, hogy melegen legyen, és a lábát huzd fel behajlítva a hasához.
Aztán van sok "csodaszer", ami vagy hasznl, vagy nem.. (infacol, angol víz...)
Kedves kérdező!
Az én kislányom is 1 hónapos múlt és ő is rettentően hasfájós.Mi próbáltuk az Infacolt 2dobozzal elhasználtunk de semmi hatása nem volt.Sokan ajánlották a Gripe Water-t(Angol víz vagy kapormagolaj kb.1800Ft-150ml) de töményen nem issza meg.1 kevés anyatejjel kevertem össze de úgy néz ki használ(igaz néha kiköpi 1 részét ,mert kevés a tejci de már nem kevésbé sírdogál.Próbáld még simogatni a hasát,a térdét kissé a pocakja felé nyomni és bicikliztetni,csípő tornáztatni és a hason alvás is tuti jó mert ő saját maga nyomja a pocakját.
Kitartás 2-3 hónaposan kinövik a kicsik a hasfájást!!!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!