Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy kell ujszülött babának...

Hogy kell ujszülött babának adószámot igényelni?

Figyelt kérdés

A bankban azt mondták, a babakötvényhez kell, és nem boldogulok a magyar rendszerrel.

A neten nem találtam sem letölthető igénylő nyomtatványt, sem egy telefonszámot, amit felvennének, hogy érdeklődjek. Igényelt már valaki? Mi a menete?

2008. júl. 22. 10:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A babakötvényhez elég az adóazonosító jele a kártyát rá ér később igényelni. A számot meg küldik automatikusan. Nekem tegnap érkezett meg a babakötvényes papírokkal együtt. Egyébként az apeh.hu oldalról tudod letölteni az igénylő lapot. Én is innen töltöttem.
2008. júl. 22. 10:25
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi.

Tehát akkor még kell várnom papírt, nem elég a MÁKtól kapott igazolás a gyes, csp, és anyasági megállapításáról...PEdig a bankban azt mondták, ezek kellenek, de mindegy...

Én kerestem, de nem találtam , de akkor visszanézek.

És várok még a papírokra:-)

Köszi

2008. júl. 22. 10:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát igen kellennek ezek az igazolások amiket írtál de nem lehetnek 30 nápnák régebbiek. Szerintem tiszta vicc. Én ennek ma jártam utána. Az igazolásokat már több mint egy hónapja kaptam meg a számát meg tegnap így új papírok kellenek. De felhívtam a mákot,hogy küldjenek nekem de azt mondták ők nem küldenek újat menjek személyesen vagy írjak egy kérelmet de arra nem biztos,hogy válaszolnak. Hát így jártam. Ja meg,hogy ők mennen szabadságra.
2008. júl. 22. 10:36
 4/5 anonim ***** válasza:

A használható telefonszámokat ne interneten keresd,mert szart sem érnek.Hanem 198 a belföldi tudakozó.Ott aztán mindent megtalálnak,illetve ki tudjátok okoskodni,hogy 20 telefonszám közül valószínűleg melyiket kell neked felhívni.

Az adóazonosító jel kéréséhez elég egy nyomtatvány,amit kitöltve be kell küldeni,ha nem tudsz bemenni az APEHhez személyesen.A nyomtatvány mind interneten mid a családsegítő szolgálatoknál fellelhető.De ha szorgosan vered az asztalt még időpontot is hajlandóak adni az APEHnál,csak el kell magyarázni,hogy szoptatsz,és nem úgy megy,ah ők gondolják.

2008. júl. 22. 11:16
 5/5 A kérdező kommentje:

Mit is mondhatnék...

Ez a magyar rendszer...

Na, akkor meglátjuk, és reménykedek:-)

A mák igazolása már megjött, de az adószáma még nem...

2008. júl. 22. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!