Hogy kell ujszülött babának adószámot igényelni?
A bankban azt mondták, a babakötvényhez kell, és nem boldogulok a magyar rendszerrel.
A neten nem találtam sem letölthető igénylő nyomtatványt, sem egy telefonszámot, amit felvennének, hogy érdeklődjek. Igényelt már valaki? Mi a menete?
Köszi.
Tehát akkor még kell várnom papírt, nem elég a MÁKtól kapott igazolás a gyes, csp, és anyasági megállapításáról...PEdig a bankban azt mondták, ezek kellenek, de mindegy...
Én kerestem, de nem találtam , de akkor visszanézek.
És várok még a papírokra:-)
Köszi
A használható telefonszámokat ne interneten keresd,mert szart sem érnek.Hanem 198 a belföldi tudakozó.Ott aztán mindent megtalálnak,illetve ki tudjátok okoskodni,hogy 20 telefonszám közül valószínűleg melyiket kell neked felhívni.
Az adóazonosító jel kéréséhez elég egy nyomtatvány,amit kitöltve be kell küldeni,ha nem tudsz bemenni az APEHhez személyesen.A nyomtatvány mind interneten mid a családsegítő szolgálatoknál fellelhető.De ha szorgosan vered az asztalt még időpontot is hajlandóak adni az APEHnál,csak el kell magyarázni,hogy szoptatsz,és nem úgy megy,ah ők gondolják.
Mit is mondhatnék...
Ez a magyar rendszer...
Na, akkor meglátjuk, és reménykedek:-)
A mák igazolása már megjött, de az adószáma még nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!