Van akinek babája "vak fistula"-val (bőr alatti vakjárattal) a fülén született?
Szia!
Köszönöm válaszod!
Nekem még nincs egy éves a fiam, eddig problémát nem okozott! Az viszont érdekelne, hogy mit tud okozni? Lányodnál mi baj volt belőle? Nekünk a kórházban,mikor megszületett, annyit mondtak, hogy semmi teendő vele! Semmi több szó nem is esett róla! Nálunk is előfordul egy valakinél (akiről tudunk) a családban.
Ez örökölhető? Vagy mi lehet az oka, ennek a rendellenességnek?
Köszönöm a válaszod!
Még egy olyan kérdés, hogy amikor terhes voltál a lányoddal, szedtél bármilyen gyógyszert? Ezt azért kérdezem, mert sajnos nekem kellett, az első trimeszterben! És arra gondoltam, hogy vajon ez is okozhatta ezt a fejlődési rendellenességet? Bár, ha tényleg örökölhető, akkor nem valószínű, mivel ahogy már írtam nálunk is előfordul a családban!
Ha valaki még olvassa ezt a kérdést a fenti válaszolók közül, szeretnék feltenni néhány kérdést.
Az én kislányom 3 hete született, s neki is vak fistula van a jobb fülén. Először nem foglalkoztam vele, és a kórházban is azt mondták, hogy nincs vele teendő, viszont az elmúlt napokban többször bejelzett éjjel a légzésfigyelőnk, ami újragondolásra késztet a fistulát illetően.
Azt olvastam ugyanis, hogy a bölcsőhalálban meghalt babák nagy részének volt valami rendellenesség a jobb belső fülében, s most az érdekelne, hogy a fistula jelezhet-e ilyen gondot (is) a belső fülben. Valakinek van információja arról, hogy a fül komplex fejlődését illetően van-e jelzésértéke egy ilyen fistulának?
Most nagyon meg vagyok ijedve a légzésfigyelő jelzései miatt.
Előre is köszönöm, ha valaki válaszol.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!