Kisbabáknál hogyan zajlik a reflux - vizsgálat?
Egyszer én is megkérdeztem ezt, a válasz:
A kivozsgálás:
először a baba háton fekszik, így csinélnak egy sima gyomor-ultrahangot, aztán a kicsinek enni kell (szopi vagy tápszer). A lányom elég éhes volt, így ott helyben szopizott is egy jó nagyot. Utána mégegyszer csinált a doktornő egy gyomor-UH-t, nekünk ez a második kb. 4-5 percig tartott, de úgy tudom, hogy min. 1O percig kellene néznie, hogy a gyomorból visszafolyik-e valami, vagy a rekeszizom elég erős. A barátnőm kisfiának egy másik doki másik helyen majd félóráig várt és nézte, a kisfia refluxos. Nekünk jelentésen az állt, hogy tíz percig figyelte és 1x jött vissza, tehát nem állapított meg semmilyen rendellenességet. Egy kicsit utána féltem is, hogy elég volt-e az a pár perc, és nem-e lesz mégis refluxos a kislányom. Hálistennek nem lett, most múlt hét hónapos.
A kivizsgálás nem vészes, semmi komoly, ne aggódj. Kivánom, hogy minden rendben legyen veletek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!