Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisbabáknál hogyan zajlik a...

Kisbabáknál hogyan zajlik a reflux - vizsgálat?

Figyelt kérdés
Közel álltunk hozzá, hogy elvigyük a babánkat, de a hozzátáp. után rengeteget javult a helyzet. Csak kíváncsi lennék, "miben lett volna részünk".
2009. dec. 11. 19:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Egy hasi UH-T csináltak volna,legalább is kisfiamnak így állapították meg , mikor picike volt(most 1 éves), kapott rá gélt , ami nem sokat segített, de egyszer csak elmúlt neki.
2009. dec. 11. 20:51
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm ! Akkor semmi olyan nem lett volna, ami miatt sírás lett volna esetleg. :) Még szokott bukni, de sokkal kevesebbszer és kevesebbet, mint régebben :) 6 hónapos a babó.
2009. dec. 11. 21:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Egyszer én is megkérdeztem ezt, a válasz:

A kivozsgálás:

először a baba háton fekszik, így csinélnak egy sima gyomor-ultrahangot, aztán a kicsinek enni kell (szopi vagy tápszer). A lányom elég éhes volt, így ott helyben szopizott is egy jó nagyot. Utána mégegyszer csinált a doktornő egy gyomor-UH-t, nekünk ez a második kb. 4-5 percig tartott, de úgy tudom, hogy min. 1O percig kellene néznie, hogy a gyomorból visszafolyik-e valami, vagy a rekeszizom elég erős. A barátnőm kisfiának egy másik doki másik helyen majd félóráig várt és nézte, a kisfia refluxos. Nekünk jelentésen az állt, hogy tíz percig figyelte és 1x jött vissza, tehát nem állapított meg semmilyen rendellenességet. Egy kicsit utána féltem is, hogy elég volt-e az a pár perc, és nem-e lesz mégis refluxos a kislányom. Hálistennek nem lett, most múlt hét hónapos.

A kivizsgálás nem vészes, semmi komoly, ne aggódj. Kivánom, hogy minden rendben legyen veletek.

2009. dec. 11. 21:12
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a részletes választ! Szerencsére nem kell menni, mert a prbléma megoldódott. Egyébként amikor nagyon sokat bukott, a doki akkor is azt mondta, hogy majd elmúlik. Hát, nem nagyon hittem neki, de eltelt azóta 2 hónap, és beigazolódott, amit mondott. (Egyébként olyan szinten bukott, hogy már egy napot akartunk azzal tölteni, hogy folyamatosan mellette vagyunk egy pohárral, hogy számszerűsíteni tudjuk, hogy mennyit bukott ..., de ezt mégsem vittük véghez.. :)
2009. dec. 11. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!