Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 11 hónapos kisfiam alig eszik...

11 hónapos kisfiam alig eszik valamit ebédre, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Teljesen tanácstalan vagyok már.

Január elején volt fülgyulladása, akkor leálltunk a kanalazással 3 napra mert a fájdalom miatt nehezen evett, sőt egyáltalán nem. Mióta meggyógyult nagyon keveset eszik reggel is és uzsira is de az ebéd katasztrófa.

A betegség előtt 200ml főzeléket evett és utána egy kis tápszert. Most 100ml főzeléket nem tudok beleimádkozni, tápszert már nem kap ebédre. Uzsira is csak 150milit eszik.

Ha olyat adok neki amit saját kézzel ehet azt jobban eszi de abból sem annyit amennyit én gondolnék neki.

Reggel is egy szelet vajas kenyér helyett már csak felet eszik meg.

Nem fogyott egyenlőre, reggeli után tápszerrel alszik el és a vacsora tápszert mind megeszi (240ml) de a többi étkezés katasztrófa...

Mit csináljak? Próbáltam üveges baba ételt, főzelékeket ahogy régebben is ette, próbáltam azt adni neki amit mi is eszünk de mindegyikből nagyon keveset eszik.

Régen imádta a krumpli pürét most abból is max 5 kanál és kész.

Adjatok légyszi valami tanácsot, nagyon el vagyok kenődve ez miatt.

2014. febr. 24. 19:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Egy ideig az én lányom is ette a főzeléket, aztán egyik napról a másikra elutasította, öklendezett tőle, volt hogy ki is hányta.

Főztem neki ragu levest, darabosra hagyva a zöldséget, a husit, kis tojássárgáját és egyből megette a zöldséget. Kb. 10 hónaposan kezdte el a főzeléksztrájkot, azóta nem is változott, csak a leves hajlandó megenni, most múlt 11 hónapos.

2014. febr. 24. 20:23
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod. A védőnő azt tanácsolta hogy azt ne csináljam hogy megfőzőm a zöldségeket és darabolva adom neki (főzelék gyanánt) mert szerinte az nem megoldás.

Nem értem, pl ma voltunk a nagyszülőknél, ott nagyon szívesen evett felnőtt villával adagolva rizseshúst, mondjuk abból sem sokat, de előtte itthon kínlódtam vele mert semmit nem akart enni.

2014. febr. 25. 20:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Az 1. és legfontosabb szabály, hogy vedd lazábbra a dolgot!

Sose feledd, hogy egy gyerek mindig pont annyit eszik amennyire szüksége van.A fiam 15 hónapos lesz..pont fél órával ezelőtt sikerült bele tukmálni kemény 3 evőkanál tökfőzeléket..és többet nem akart, a 3 éves lányom meg 3 napja krumplipogácsán él..mást enni sem hajlandó.De nem aggódok, mert nevetgélnek, futkároznak, szóval jól vannak.

11 hónaposan egyik gyerekem sem evett még meg egész üveg bébiételt ebédre!!Olyan felet..még sincs semmi baj velük.

2.

Vedd játékosra az étkezést.Kapjon a kicsi is egy kiskanalat, hagy turkáljon az ételben, hagy ismerkedjen vele.Persze..tiszta kosz és kajamaradék lesz minden..de ez van!

Nem értem mi baja a védőnőnek a főzött kockázott zöldséggel!!??!!

Úgy hogy ne aggódj azon hogy nem eszik annyit a gyerek mint amennyit te gondolnál, inkább fogadd el hogy ennyire van szüksége, és ne aggód túl ezt az egészet!

2014. febr. 27. 13:55
 4/4 anonim ***** válasza:
A védőnőt én sem értem, az aggódásodat megérzi és rájátszhat, és ha látványosan örülsz annak, hogy eszik, ez sem jó. Csak természetesen. Főzzetek együtt, formázz az ételből figurákat, dúsíts mndnt tápszerporral, sinemillel, én kb ezeket csináltam.
2014. febr. 27. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!