Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Néha teljesen kiborulok?

Néha teljesen kiborulok?

Figyelt kérdés

3 hós a kisfiam.Sokat vártam rá, nehéz dolgokon mentem át mire megfogant.A terhességem is problémás volt, kórház, fekvés.Nagyon szeretem, mindent megteszek érte, még szoptatom amit imádok.Szertem tisztába tenni, beszélgetni vele.De.Nagyon sok baj van az alvásával.Az első perctől kezdve elég sírós, nyűgös, rossz alvó baba.Egyedül nem igen van el.Nappal sem alszik általában sokat, csak sok-sok ringatás után.Este is sokszor ébred, van hogy két óránként, olyankor szopik.Persze csak az ágyunkban alszik.A séták rémálomok, mert van hogy vísítva elalszik benne, de fél óra múlva már kel is, szintén visítva.Tehát max. fél óra amit mehetek vele.Pedig én több levegőzést igényelnék, meg neki is jót tenne.

Hasfájása már nincs neki.Egyszerűen nem értem hogy van el ilyen kevés alvással.Reggel nyolctól alszik este fél tizenegyig kb. két órát napközben.Az nagyon kevés.És akkor este nagy nehezen tíz, fél tizenegy mire sírás után elalszik.Persze ringatva.Akkor három megszakítással alszik reggel nyolcig.

Na ezen néha kiborulok hogy olvasom itt hogy az ennyi idős babák mennyit alszanak.Nem is lenne ezzel baj, de látom hogy álmos, nyűgös napközben is.Már nem tudok mit kitalálni.Próbáltam sírni hagyni, nem vált be, próbáltam simogatni a kiságyban, de szinte önkívületben ordít míg ki nincs véve.Tanácstalan vagyok, és sokszor már türelmetlen emiatt.Tanácsok, tapasztalatok?

2009. dec. 10. 23:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Csak kitartást tudok kívánni, az én lányom másfél éves koráig ezt csinálta. Mondjuk séta közben nem sírt, de nem is aludt. Se nappal, se éjjel. Életemben nem voltam még olyan fáradt, mint ennek a másfél évnek a vége felé. Aztán elmúlt. Szinte átmenet nélkül. Néha, ha beteg, visszatér a dolog pár napra, de aztán újra visszaáll a nyugi. Kívánom Neked, hogy nálatok hamarabb következzen be ez az állapot. Ajánlom neked a "Minden gyerek megtanul aludni" c. könyvet. [link] Én végstádiumban kezdtem el olvasni, de érthetően lassan haladtam vele, mert ha időm akadt véletlen, a fáradtságtól nem tudtam olvasni. Mire a végére értem volna, már nem kellett. Szóval, hátha Neked segít!
2009. dec. 10. 23:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha lehetőséged van rá, próbáld meg máshova tenni az ágyát. Még megpróbálhatod, hogy úgy rakod a kiságyba , hogy a lába hozzáérjen az ágy végéhez. Még tehetsz neki az ágya fölé ilyen forgós zenélős játékot.
2009. dec. 11. 07:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Igazán meg tudlak érteni, egy nagyon nehéz éjszakán vagyunk túl a hármasikreimmel... Most is itt szenvednek, nem akarnak elalduni, de már nem bírom. Úgy fél 6 óta próbálom őket visszaringatni, de már kialudták magukat annyira, hogy visszaaludjanak, viszont fáradtak és nyekeregnek egyfolytában. Szóval az altatás nálunk is rémálom, de mivel a három baba ringatása a hátamnak nagyon nem tett jót (már szinte mozogni is alig bírok miatta, hajolni meg egyáltalán nem) így muszáj volt bevetni egy hintát. Az tökéletesen elvégzi helyettem a ringatást, így karácsonyra veszünk egy másikat profibbat. Preóbáld ki, hátha abban napközben is aludna, hidd el akkor éjszaka is nyugodtabb lenne
2009. dec. 11. 07:35
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy a bébid is azért nyűgös, mert nem tud aludni rendesen. Nem lehet, hogy kevés már neki az anyatej, és kóstolna valami szilárdabbat? Tudom, hogy sokan leszólnak érte, de lehet, hogy a te bébid korábban érő fajta, és igényelne más táplálékot is. Nálunk legalábbis ennyi idősen ez volt a probléma. Az én kisfiam 10 hetes korától átaludta az éjszakát. 3 hónaposan viszont egyre gyakrabban kelt éjszaka, volt, hogy 1,5 óránként, és éhes volt. Eltelt 1-2 hét, mire rászántam magam, hogy akkor adok neki mást is enni. Tízóraira elkezdtem kóstoltatni az alma-krumplit. 3. nap már kiválthattunk vele egy étkezést, annyira ízlett neki. És onnantól fogva megint aludt éjszaka.
2009. dec. 11. 08:50
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Remélem nem kapok érte másoktól dorgálást, de javaslom a cumit. Én az első gyerkőccel ugyanezt éltem végig. Sehol nem aludt napközben, csak cicin, ott is max 5-10 percet. Rémálom volt. Nem cumizott, utálta. Második gyermekem cumizik, tünemény baba, sokat alszik, 4 hónapos, és elmondhatom, hogy eddig összesen kétszer kellett a kezemben ringatni, egyébként egyedül alszik el, cumival és a pelusával. Próbáld ki a cumit. Én vállaltam, hogy majd inkább szembenézek azzal, hogy hogy veszem el tőle a cumit, mint másfél év idegbetegeskedés. A gyereknek sem jó, ha te feszült vagy.!!!
2009. dec. 11. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!