Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bábozós mese fejből vagy...

Bábozós mese fejből vagy könyvből?

Figyelt kérdés
Karácsonyra bábokat fog kapni a lányom.A szülők fantáziájára van bízva a mese, vagy van "gyárilag" is direkt bábozós történet.
2009. dec. 10. 23:12
 1/3 anonim ***** válasza:
A Síró Sárkány története! Ott élt a hatalmas zöld sárkány a hegy tetején.Mindenki félt tőle és menekültek az emberek ha meglátták ,mert azt hitték felfalja őket.Egy nap a kis Palkó lovag útra kerekedett hogy legyőzze a sárkányt aki rettegésben tartja a vidéket.Megmászta a hatalmas hegyet, és bebújt a sártkány sötét barlangjába.No,ott ült a sárkány egy sziklán.Palkó lovag megragadta éles kardját és a sárkányra kiáltott-Na te gonosz sárkány, jöttem hogy legyőzzelek!Állj ki elém hogy ha mersz!-ám leg nagyobb meglepetésére a sárkány el kezdett sírni.Nem is akárhogyan.Bömbölt!és közben szipogva így szólt:-Miért utál engem mindenki?Nem bántok én senkit!Salátát eszem,még se szeret senki!...Kis Palkó megsajnálta a szegény síró pityogó sárkányt, és össze barátkoztak.Mai napig boldogan élnek, amíg meg nem haltak.
2009. dec. 12. 16:52
 2/3 anonim ***** válasza:

Mindenképpen fejből!!!! Nem írtad, mekkora a gyerkőc, de eleinte bőven jó, ha két báb párbeszédezik egymással. Később úgy, hogy az egyik bábot ő mozgatja és ő beszél a nevében.

Aztán lehet kicsivel több szereplős rém egyszerű cselekményű kis történetet kitalálni.

Aztán őt magát is bekapcsolni, az egyik szereplő legyen ő.

Aztán nagyobb korában (de ez már olyan 4-5 év) ismert mesét elbábozni, de azt is fejből, mert nem fog menni a bábozás, ha közben olvasol, lapozol....oda lesz az élmény!

2009. dec. 12. 17:36
 3/3 A kérdező kommentje:
Másfél éves a csemetém, neki szeretnénk bábozni. A fejből mesélésre gondoltam én is, de érdekelt volna egy-két kevésszereplős rövid mese is.
2009. dec. 12. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!