Nekünk eddig szerencsénk volt, mert eddig 1-1 szezont kibírt az aktuális cipő. Tavasszal, nyáron, amikor járni kezdett 22-es volt a lába (13 hónapos volt ekkor), akkor kapott egy zártabb szandált, szerencsére nem kellett mellé cipő sem, mert jó idő volt. Nyár végén, ősszel 23-es cipőt vettünk neki, azt is pont akkor nőtte ki, mire meg kellett venni a csizmát november elején, az már 24-es. Még pont jó rá, de vettünk pont ma a bölcsibe egy szandált, az már 25-ös, úgyhogy éppen mire lerakjuk a csizmát, és zárt cipőt veszünk újra, akkor kell nagyobbat is venni...
23 hónapos most egyébként, szóval cirka 1 év alatt nőtt 22-ről 25-re a lába!
Ugyanigy kb. az enyémeknél is. Fiamnak 20-as volt az első cipője, szandija, egy éves kora előtt, nyáron (októberi), télre 22-es bakancs kellett, köv. nyárra 23-mas szandál. 2 éves után kb. fél évente kellett nagyobb, most 4,5 éves, egy ideje neki még lassabban nő a lába, most növi ki a 27-est.
Lányom 1 évesen 19-est hordott, 2 évesen 22-est, most 2,5, 23-24-es lába van.
A fiam 4 éves, és 30-as lába van. A többi kiscsoportoshoz képest hatalmas láb.
11 hónaposan kapta az első puhatalpú cipőjét, az 21-es volt.
2013-ban 3 számot nőtt a lába 12 hónap alatt, egyébként átlag 2 számot nő/év.
2. vagyok
Akkor kb olyan ütemben számíts növésre, ahogy én írtam, mert 9-10 hónaposan 20-as cipője volt az én lányomnak is, de azt még csak a hideg idő miatt kapta, nem járt, csak néha álldogált. Akkor még nagyon gyorsan nőtt a lába, mert mire 13 hónapos lett már 22-es volt a lába, tehát 3 hónap alatt nőtt 2 számot, utána meg mint írtam szezononként 1 számot.
Úgyhogy a tavaszi cipő nem lesz már jó nyáron, meg az azért legyen nyitottabb is, bár ki tudja, milyen idő lesz idén...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!