Másfél éves akaratos. Ti hogyan kezeltétek?
Nekem ket lanyom van es mindegyik nagyon akaratos, a kicsi 1,5 eves a nagy 3,5 eves.
Legy következetes, nalunk a nagy mar egeszen kinötte ezt, jol kezelhetö.
A kicsi most a nagyon durva.
Ami veszelyes azt zard el elöle. Ilyen az üvegpohar, kes stb... ezeket olyan szekrenybe ragd amit nem er el, és legyen egy magasabb polc ahova felteszed ha hasznaltad stb... ez nem lesz mindig igy meg kb fel ev amig igazan veszeleyesek ezek ra.
A kanappera ha felall leveszed minden egyes alkalommal, és elmondod erthetöen egyszerüen, hogy NEM. Ha nem erti meg sokadszorra akkor kimentek a szobabol es becsukod az ajtót. ha ott vagy akkor egyszerüen oda ülsz és nem engeded fel amig ugral, felall. Legyen neki egy alternativa, a földön egy matrac amin ugralhat, igy mikor kanappere akar menni akkor a matracra tereld at.
En most mar a kicsivel mindent össze pakoltatok ha szetdobalja. Ha a kukat kiboritotta akkor egyszerüen oda allsz es össze szedeted vele. Addig nem mehet el mig kessz nincsen. kezet barmikor lehet mosni. szerintem max meg 1x fogja kiönteni, es többet nem.
ugyan igy mas dolgokkal is.
kislanyom amiben durva, hogy ami nem kell neki azt rögtön eldobja. es ezt teszi az etellel is. most mar ha löedobja mar maszhat is le es szeheti fel.
komolyan el vagyok most en is keseredve de tudom, hogy csak idö es elnövi. persze a nagy is neha meg beprobalkozik, de ö mar tudja, hogy következmenye van.
Szia!
Nekem is egy 18 hónapos, elég erős természetű lányom van. Nálam szerencsére nincsenek ilyen veszélyes "játékok" kitalálva a részéről, de a földhöz vágja, ha nem azt és akkor kapja meg amikor azt ő úgy gondolta. Ha az utcán nem akar abba az irányba indulni, amerre én, akkor képes olyan ultrahangon visítani...
Nekem van egy 7 éves lányom is. Én is nagy bajban vagyok vele néha, amikor ilyeneket csinál, mert a nagylányom soha nem hisztizett.
Nálam az vált be, hogy megmutatom neki a veszélyes dolgok veszélyhelyzetét. Értsd úgy, hogy ha mindenáron pl. a tűvel akar játszani, és már ezerszer elmondtam, hogy az nem játék, mert szúr, akkor megfogom a kezét, vagy kérem őt, hogy tegye a hegyéhez és megszúrom (persze csak picit, de mégis úgy, hogy azt érezze). Ugyan ez volt a sütővel. Hiába mondtam el, hogy meleg... nem hitte. Odahívtam és közel raktam a kezét (persze nem fogtuk meg) hozzá, hogy érezze. Az utcán mostmár ha nem akar jönni, akkor otthagyom (persze figyelve, hogy mit csinál) és egy nagyon rövid idő után jön.
Persze neked nem azt tanácsolom, hogy a késsel próbáld ki neki, hogy az vág, de ha hisztizik hagyd ott. Ezt is szoktam csinálni. Ha nagyon rájön a hisztizhetnék, akkor ott hagyom a szobába és mondom neki, hogyha magához tért, akkor jöjjön utánam (persze itt is figyelni kell közben rá, hogy ő ne vegye észre).
Esetleg a mozgásigénye nincsen kielégítve a fiadnak. Lehet, hogy lakótelepen laktok és ebben a borongós esős időben nem tudtok eleget kimozdulni. Ajánlom a játszóházakat. Mind testileg mind szellemileg fárasztja a gyerekeket.
Nem tudom, hogy valamennyire tudtam-e neked segíteni.
Igazából még én is csak próbálkozom a lányomnál, de az biztos, hogyha én határozottabban reagálok valamire az használ....
Az én lányom 20 hónapos, ő toporzékolós hisztit nyom. Nagyon vicces, a nagyobbik gyerekem (ő fiú) üvöltőset produkál még 4 éves létére.
A kicsi nálunk is akaratos, amibe tudom belevonom, de igazából róla szól az élet, amíg a tesója oviban van. Néha elszöszmög magában, de van olyan nap, amikor semmi se jó, akkor üvölt, csapkod, dobál mindent: játékot, ebédet, ami a kezébe kerül. És felmászik mindenhová, ahova nem kéne. Nálunk is csak a türelem, ölelgetés, vele való foglalkozás és a napi 100x nemszabad/ejnye vált be. Már gyönyörűen mondja, hogy ejnyeejnye, ha ledob valamit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!