Volt férjem nevére került a baba? Most mi a teendő?
Elhúzódott a válás, új páromtól terhes lettem, azt mondták apasági, és semmi más teendőnk nincsen! Erre 1 hete megszültem, 3 nap után beközölték hogy nem lehet az apa nevén, volt férjem vezetéknevét kapta! Még itt vagyunk a kórházban. Most mit hogy csinálják?
Mi a menete? Marad nyoma névváltoztatás után? Vagy nem? Köszönöm egy kétségbeesett anyuka
Nalunk is ez lesz (Sajnos). Az exemet nem talaljuk, a valast mar nagyon reg beadtam, es kb 2 het mulva szülök.
A volt ferjednek egy lemondo nyilatkozatot kell tenni, es öneki kell megtamadni az apasag velelmet.
A biologiai apukanak pedig apasagi elismerö nyilatkozatot kell tenni.De ezt 1 even belül tegyetek meg, en ugy hallottam, hogy utana mar nem lehet.
Azt nem tudom biztosra, de lehet hogy apasagi tesztet is kell csinalni.
Hogy marad e nyoma nem tudom.
Egyebkent jo bunko egy törveny. Ha ezt tudtam volna, tutira nem vallalok gyereket a valas elött.
Nekem annyiban lesz mas, hogy Nemetorszagban elünk, itt valamivel elteröbb ez a szabaly. Az ügyved azt mondta könnyebb es nem tart olyan sokaig, mint otthon.
Csak a válás kimondása után tudjátok átíratni a nevét. Akkor került volna egyedül automatikusan az apa nevére, ha a szülés előtt elváltatok volna és feleségól vett volna a párod.
Válás után az apának teljes hatályú elismerő nyilatkozatot kell tenni, ennyi. Kivéve, ha a férjed be akar kavarni és sajátjának mondja a gyereket.
A törvény pedig nem hülyeség, okosan azért van kitalálva, hogy a gyereket védje.
Hat marhara vedi a gyereket. Olyan ember neven kell lennie aki nem is az apja.
Van egy ismerösöm, ök csinaltak apasagi tesztet es igy sem irtak ra a biologiai apa nevere a sajät gyereket.
Jah..ved a törveny...
Feélre értetteek már kimondtå a válást!
Fogantatás időpontjába voltunk csak házasok. Párom apai.elismerő nyilatkozatot tett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!