1 éves gyereknek semmi nem használ. Nem tud kakalni :/ Marad a hőmérőzés. Hogy kell csinálni?
étrend változattás
bö folyadék bevitel sok rost dus étel sok gyümi
ha ezek nem voltak hatással tejtermékek kivonása
ha ez se megy
gasztroenterologus
példaként tessék egyes vagyok!
Hogyan növeljük a gyermek étrendjének rosttartalmát
Zöldségek Bab, borsó, kukorica, brokkoli, karfiol, főttburgonya, héjábansült krumpli
Gyümölcsök (a nyers gyümölcs a legjobb) Alma héjjastól, szőlő (kettévágva, ha a gyermek kevesebb, mint 4 éves), sárgabarack, őszibarack, körte, mazsola, füge, aszaltszilva, datolya, gyümölcshéja, más szárított gyümölcsök, gyümölcslevek (főleg aszaltszilvalé)
Egészszemes ételek darakorpából készült ételek, barnarizs, zabpehely, egészmagos kenyér, pattogatott kukorica, magvak, diók (az utolsó 3 ételt csak 4 év felett ajánlatos adni)
Adjunk magas rosttartalmú összetevőket a receptjeinkhez Adjunk mazsolát a gabonapelyhekhez, salátákhoz,tízóraihoz és uzsonnához. Adjunk természetes darakorpát a hamburgerhúshoz, pudinghoz és palacsintához.
Kerüljük el azoknak az ételeknek a nagymennyiségű fogyasztását, amelyek szorulást okoznak, például: tej, fagyi, sajt, jogurt vagy főtt sárgarépa.
Biztassuk a gyermeket, hogy gyakran tornázzon
Biztassuk a gyermeket, hogy sok folyadékot igyon
Csökkentsük azon élelmiszerek fogyasztásat, amelyeket feldolgozunk. Ezalatt értjük a túlfőtt ételeket, a mixelt és darált ételeket, ugyanis ezzel is csökkentjük a rostok nagyságát.
Miket próbáltatok? Sok folyadék, szilva, Laevolac szirup, glicerines kúp...?
Hőmérőzni inkább csecsemőket szoktak. Úgy megy, hogy felfekszik a pelenkázóra a hátára, alatta valami védőfelszerelés. Aztán sok popsikenőccsel bekened a lukat meg a (nem higanyos/üveg!) lázmérőt, bedugod max. 1-2 centire és picit, óvatosan mozgatod, amíg jön az inger, na meg a kaki.
Nem értem miért kéne szerencsételnnél hasmenést generálni!
Hőmérőzés: Kb 1 cm-re kell bedugni (nehogy megsértsd a belét), de előtte krémezd be. Körkörösen kell mozgatni, amíg nem jön a kaki.
Nekünk is volt ilyen bajunk.
A doki kamillateát javasolt pici cukorral.
Használt.
Nem szabad mindig hőmérőzni, ráadásul a nagyon kemény kakinál semmit sem ér, arról nem is beszélve, hogy ez a gyerek már 1 éves, nem csecsemő.
Jó lenne tudni, hogy a gyerek miért, és mióta nem kakil!
Adj neki aszalt szilvát vagy sárgabarackot. Nem tudom tápszert kap e (még), milyet, mióta, mióta áll fent a székrekedés, miket próbáltatok már?
Ja, és én(!) egy 1 évest már nem hőmérőznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!