Szerintetek jól etetem a babámat? Már összezavarodtam.
Sokan "piszkálnak" a környezetemből, hogy egy 9 hónapos gyereknek már aludnia kellene végig egy éjszakát. Mi még nem tartunk ott, egyszer sem.
Az étkezéssel hozzák összefüggésbe. Egy napunk:
Reggeli 7-8 körül anyatej/tápszer
Délelőtt 10-11 körül gyümölcs
Ebéd 2- fél 3 körül főzelék husival (itt egy hosszabb alvás miatt tolódik el az ebéd délutánra)
Uzsonna 6 -fél 7 körül vagy gyümölcs, vagy tejpép, ez változó
Vacsora fél 9 körül csak tápszer (230 milli) és 9-körül alszik el.
Éjjel megébred 2- fél 3 körül enni tápszert.
Aki este 8 körül vacsoráztat pl. főzeléket és lefekvés előtt tejcsi, annak hogy alakul a napirendje? Lehet nekünk is közvetlenül lefekvés elé kellene egy tartalmasabb ételt adni és rá a tejet? Bár lehet akkor abból nem fogadna el sokat.... összezavarodtam.
Tapasztalt anyukák véleményét kérném.
Köszönöm.
Szerintem jól eteted.Minden gyerek más.
Az én fiam 2 éves múlt és még mindig ébred éjszaka!Annyi a különbség,hogy ő nem eszik/iszik már ha megébred
Az én kislányom 11 hónapos koráig ébredt éjszaka 1 alkalommal enni. Tápszeres volt ő is. Magától leszokott az ébredésről, pedig nem változtattam semmin. Akkoriban még csak tápszert vacsorázott, ahogy a te babád is, egyszerűen nem igényelt más ételt mellé, pedig én is próbálkoztam, de akkor valóban az volt, hogy a tápszert nem ette meg vagy csak nagyon keveset. És ugyanúgy ébredt éjjel. Egyik napról a másikra elhagyta ezt a szokását.
Szerintem jól csinálod, de ha gondolod, próbáld ki, hogy adsz neki rendes vacsit, majd lefekvéskor a tápszert. Aztán meglátod, hogy nálatok hogy alakul.
Próbáltuk már az uzsonna helyett főzelékkel, ill. az esti tejcsi helyett tejpéppel, egyik sem változtatott a dolgon. De olvasok olyan napirendekről, ahol kb. 8 körül adnak vacsorát a gyereknek, és lefektetés előtt meg még tejet....lehet ebben lenne a jóllakottság kulcsa?
Ezt max. úgy tudnám megcsinálni, hogy egy előbbre hozott gyengébb uzsonna után kb. 2 órával lenne a tényleges vacsora, mondjuk tejpép, és este még a tejcsi is lefekvés előtt.....de nem akarom tömni se a gyereket, ill. összezavarni az emésztését....ezért nem tudom már.
9 hónaposnak (legalábbis az én fiamnak olyan idős korában) nem lett volna elég, ha 6-7 körül gyümit eszik és alvás előtt tápot kap. Én inkább leírom nálunk hogy volt: pépek vagy gyümölcs uzsonnára ment (nem egy teljes adag) 4-5 óra körül, mert előbb ebédelt. Vacsorát 7-fél8 körül kapott és lefekvés előtt fél 10kor tápot. Vacsoránk általában ebédről maradt főzelék volt (ha maradt hús, akkor + azzal), vagy száraz étel, mert akkor már evett darabosat is.
Viszont, ha nálatok nem az étkezés a gond, akkor az is meglehet, hogy megszokásból kéri a tejét, mert az én fiam mindezek mellett, amit leírtam, éjjel még szopott is 13 hós koráig, de nem éhségből, hanem megszokásból. Egyébként nem kell foglalkozni azzal, ki mit mond, mert olyan nincs, hogy egy babának ekkortól meg akkortól ezt meg azt KELL csinálnia. Mindegyik más. Most 16 hós a fiam és csak 1x aludta át az éjszakát eddig. Eljön majd az ideje, amikor szépen le tudod az esti evésről is szoktatni.:)
SZerintem nincs ezzel semmi gond. Csak minden baba más. Az én fiam hasonlóan eszi. Reggel 6-7 között tápszer, 10 körül gyümölcs, 1 körül ebéd - zöldség-hús, délután 4-5 között vagy tejpép vagy vajas kenyér, aztán este 8-kor 240ml tápszer és alvás. Így ő már nem ébred éjszaka enni, sőt reggel sem türelmetlen.
Volt idő, amikor ő is éhesebb volt, akkor megcseréltük, hogy este kapott egy adag tejpépet. Aztán visszatértünk a tápszerre.
Az is lehet, hogy a te fiad szimplán ilyen, akármit adsz neki este. Az én fiam magától abbahagyta, hogy még 11 körül is egyen. Egyszerűen nem kérte tovább, hiába adtam neki.
szerintem meg picit kevés, mert az alvás miatt el van csúszva :)
ugye a gyümölcsöt 1,5 óra alatt felhasználja a szervezet, szóval az ebéd elég későn van, esetleg a 10órait hozd egy kicsit előre, így az ebéd alvás elé kerülne és mindjárt tartalmasabb lehetne a délután étkezés szempontjából.
akkor az uzsonna alvás utánra kerülne, az ebéd helyére, mondjuk 3kor, így 6kor kaphatna vacsorát és lefekvéskor a tápszert.
ha bejönne még egy étkezés akkor esélyes, hogy az éjaszakait kihagyná.
de ha a babádnak ez így jó, nem éhes, nem tudod variálni az alvást akkor csak fürdés előtt kínáld meg főzelékkel és esetleg közvetlenül a reggeli után kis falatkákkal :)
Kedves Utolsó válaszoló. Én is épp erre gondoltam, hogy a csúszás miatt mintha egy evés éjszakára tolódna át, mert az a 6. evése, és kalóriában csak oda tud már tenni...mivel már felállt, mászik mindenhova....égeti az energiát.
Ráadásul néha a déli főzelékből sem eszik egy nagy adagot (pl. ma csak 150 g volt), szerencsére még szopott hozzá.
Kipróbálom az uzsonnát csak gyümölccsel korábban és kevés főzeléket vagy kis tejpépet még az esti tejcsi előtt valamennyivel...ahogy kijön.
Az éjszakázást elég nehezen viselem....bár ha nincs megoldás,csak megszokásból ébred, akkor nincs mit tenni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!