Csak anyatejes kisbaba elkaphat tőlem valamit, ha fáj a torkom?
Én úgy tudom, hogy ilyenkor az anyatejben már benne vannak az ellenanyagok, amiket a szervezeted termel, tehát az esetek nagy részében egyáltalán nem kapja el a baba, vagy csak sokkal enyhébben. Én több alkalommal meg voltam fázva, fájt a torkom, amíg szoptattam, mégsem kapta el soha a lányom, pedig még maszkot sem viseltem. De nyilván nem puszilgattam agyon ebben a pár napban...
A torokfájást nekem a a tantum verde max 2 nap alatt helyre hozza, de van amikor egy éjszaka alatt rendbe teszi...
Ha csak kicsit fáj a torkod attól szerintem nem lesz komoly baja, de egyébként sajna igen elkaphatja. Én babám is elkapta tőlem, pedig már biztos voltam benne, hogy megússza mert napok óta beteg voltam... de az biztos, hogy az anyatej sokat segít neki legyőzni a betegséget (az ellenanyagok miatt) és így legalább edződik egy kicsit a szervezete...
Persze direkt ne fertőzd meg! :D De ha elkapná, akkor az nyugtasson, hogy sokkal jobb, ha most kapja el és könnyen átesik rajta, mintha később és durvább lefolyású.
Szoptatás ide, szoptatás oda, akkor is elkaphatja. Az anyatejes babák is ugyanúgy lehetnek betegek és akár nagyon betegek is.
De azzal, hogy sokat szellőztetsz, szájmaszkot hordasz és sokszor kezet mosol, ezzel nagyon sokat teszel annak érdekében, hogy ne kapja el a kisbabád.
Mi is így csináltuk és volt, hogy úgy is beteg lett a fiúnk, de az esetek nagy részében nem lett az. Tavaly a férjem pl. influenzás lett, szellőztettem sűrűn, sokat mosott kezet és maszkot hordott és se a fiúnk, sem én nem kaptuk tőle el.
Anyatejes babák is elkaphatnak betegségeket, de mivel te vagy beteg, jó eséllyel egyből kapja is a te általad termelt védőanyagokat, így kevesebb tünettel jár és gyorsabban gyógyul.
Kislányom 2 éves lesz, még szopik, de a testvére által hazahordott betegségeket rendje elkapja, de sokkal enyhébb formában. (pl. a nagy 3-4 napig küzdött a f.-sós-hányós betegséggel, míg a kicsi délelőtt hányt, délután ment a hasa, estére kutya baja sem volt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!