Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak anyatejes kisbaba elkapha...

Csak anyatejes kisbaba elkaphat tőlem valamit, ha fáj a torkom?

Figyelt kérdés
Sűrű szellőztetésen és a maszk viselésen kívül mivel tudom még megelőzni?
2014. febr. 6. 09:46
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen, elkaphatja, de az anyatej véd a fertőzésekkel szemben, így valamennyire védett is.
2014. febr. 6. 09:48
 2/9 anonim ***** válasza:
Ezeken kívül mást nem nagyon tehetsz, mert az nem megvalósítható, hogy ne menj a közelébe.:(
2014. febr. 6. 09:51
 3/9 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy ilyenkor az anyatejben már benne vannak az ellenanyagok, amiket a szervezeted termel, tehát az esetek nagy részében egyáltalán nem kapja el a baba, vagy csak sokkal enyhébben. Én több alkalommal meg voltam fázva, fájt a torkom, amíg szoptattam, mégsem kapta el soha a lányom, pedig még maszkot sem viseltem. De nyilván nem puszilgattam agyon ebben a pár napban...

A torokfájást nekem a a tantum verde max 2 nap alatt helyre hozza, de van amikor egy éjszaka alatt rendbe teszi...

2014. febr. 6. 10:03
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha csak kicsit fáj a torkod attól szerintem nem lesz komoly baja, de egyébként sajna igen elkaphatja. Én babám is elkapta tőlem, pedig már biztos voltam benne, hogy megússza mert napok óta beteg voltam... de az biztos, hogy az anyatej sokat segít neki legyőzni a betegséget (az ellenanyagok miatt) és így legalább edződik egy kicsit a szervezete...

Persze direkt ne fertőzd meg! :D De ha elkapná, akkor az nyugtasson, hogy sokkal jobb, ha most kapja el és könnyen átesik rajta, mintha később és durvább lefolyású.

2014. febr. 6. 10:21
 5/9 anonim ***** válasza:

Szoptatás ide, szoptatás oda, akkor is elkaphatja. Az anyatejes babák is ugyanúgy lehetnek betegek és akár nagyon betegek is.

De azzal, hogy sokat szellőztetsz, szájmaszkot hordasz és sokszor kezet mosol, ezzel nagyon sokat teszel annak érdekében, hogy ne kapja el a kisbabád.

Mi is így csináltuk és volt, hogy úgy is beteg lett a fiúnk, de az esetek nagy részében nem lett az. Tavaly a férjem pl. influenzás lett, szellőztettem sűrűn, sokat mosott kezet és maszkot hordott és se a fiúnk, sem én nem kaptuk tőle el.

2014. febr. 6. 10:45
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem is volt torokfájásom, náthás is voltam, szájmaszk eszembe sem jutott, de a pici nem kapta el. Persze nem csókolgattam szájon (amúgy sem), de puszit azért kapott, és 90%-ban nálam volt mindig. A tesóitól sem kapott eddig el még semmit, pedig nincs tőlük elzárva. Naponta levegőztetek rendszeresen mindig, és a pici délután mindig alszik kinnt legalább egy órát. Talán ez gyerekfüggő is, mi nem vagyunk túl betegesek, a nagyok sem. Most 5 hónapos, csak szopik.
2014. febr. 6. 12:32
 7/9 anonim ***** válasza:

Anyatejes babák is elkaphatnak betegségeket, de mivel te vagy beteg, jó eséllyel egyből kapja is a te általad termelt védőanyagokat, így kevesebb tünettel jár és gyorsabban gyógyul.

Kislányom 2 éves lesz, még szopik, de a testvére által hazahordott betegségeket rendje elkapja, de sokkal enyhébb formában. (pl. a nagy 3-4 napig küzdött a f.-sós-hányós betegséggel, míg a kicsi délelőtt hányt, délután ment a hasa, estére kutya baja sem volt.)

2014. febr. 6. 14:08
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi lányok. Most már sajnos 38,6 a lázam. Áthívtuk anyósomat, ő lesz a picivel lent, én meg felköltözöm az emeletre és csak a szoptatás ideje alatt lesz velem. Megszakad a szívem, de ezt láttam most a legjobb megoldásnak.
2014. febr. 6. 15:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen elkaphatja az anyatej nem csodaszer.
2014. febr. 6. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!