Kutyás anyukák! Engeditek, hogy a babátok, kisgyereketek a kutyával játszon, hemperegjen, nyalogassa a kutya a babát/kisgyereket?
Most láttam erről egy videót, így jutott eszembe. Még nem vagyok anyuka, de kíváncsi vagyok, hogy ti hogy álltok ehhez a témához?
Én úgy gondolom, hogy nem fogom őt félteni a saját kutyánktól, mert tudom, hogy megbízható + nem akarom, hogy a gyerek teljesen steril környezetben nőjön fel, nem tartom bajnak ha megnyalja őt a kutya vagy kutyaszőr közelében lesz. A lényeg, hogy kutyázás után meg kell fürdetni a gyereket vagy meg kell mosni a kezét és természetesen nem szabad őrizetlenül hagyni. De ez kutya nélkül is érvényes.
Nekünk egyéves volt a vizslánk, mikor megszületett a lányunk.
Mikor kicsi volt, tehát baba, akkor csak szagolgatta a kutya, így nem volt miért megmosni a kezét. :)
Már nem baba, másfél éves és sokat játszanak együtt. A kutya követi. Azt nem engedem, hogy nyalja, én sem szeretem, de nem is nagyon szokása, ha mégis, nem tragédia. Nem mosunk minden kutyázás után kezet, mert már nem szopogatja a kezét direkte és mehetnénk minden percben, mert a kutya bejöhet a lakásba.
Féregtelenítve van 3 havonta, kefélve és napi 2szer mosok fel, porszívózni is kétszer szoktam, reggel és délután.
Étkezések előtt mindig mosunk alaposan kezet és más kutyák után is, valahogy azoknak más a szaguk...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!