Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha pszichológusok szerint...

Ha pszichológusok szerint káros a babák korai fejlesztése, miért kínálnak egyes helyek már 2-3 éves kortól nyelvoktatást, sakkoktatást, egyebeket?

Figyelt kérdés
Jó ez a gyereknek vagy káros? Miért népszerű, ha szakemberek szerint nem jó? Értem, hogy esetleg a szolgáltató nem foglalkozik ezzel, de a szülők? Vagy mégsem ördögtől való pl. angolul tanítani 3 évesen?
2014. febr. 2. 12:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Huha, aki ezt irta, az nem valami jartas a pszicholingvisztikaban. :)
2014. febr. 2. 15:42
 12/18 anonim ***** válasza:

Nem az a baj, hogy fejlesztik a gyerekeket (kivéve, amikor a iskola előtt már írnak-olvasnak csak hibákkal, amit iszonyat nehéz kijavítani később), hanem az amikor leterheli őket. Több ismerősöm van, aki már óvodában hordta a gyereket sportra, zenére, nyelvórára, kézműves szakkörre stb. úgy, hogy minimális szabadidőt sem hagyott neki, reggel 8-ra mentek oviba este 8-9-re értek haza, a gyerek sem élvezte persze maradéktalanul a dolgot. Szülőkön kívül mindeki látta, hogy mennyire le vannak terhelve.

Én általános elsőben tanultam meg írni, olvasni, nyelvet is az iskolában kezdtem, ennek ellenére kitűnő voltam, 2 egyetemet elvégeztem, 4 nyelven beszélek.

2014. febr. 2. 17:02
 13/18 anonim ***** válasza:
Kérdező hülyeség amit írsz. Nézz utána mit jelent az, hogy korai fejlesztés. Az biztos, hogy nem káros!!! Ilyet a pszichológusok biztos, hogy nem mondanak!
2014. febr. 3. 08:01
 14/18 A kérdező kommentje:

Én is azt gondoltam, hogy nem árt, de már sokadik helyen olvasom pl. Vekerdytől, hogy:

"A kisgyerek idegrendszere nagyon plasztikus, sok mindent tud felvenni, de helytelen megterhelni. Ha magától olvas 2-3 évesen, mert a nővérei sokat játszottak vele iskolást, nem probléma, de ha fejlesztjük, hiba. Az óvodás ne járjon dzsúdózni vagy angolra. Játsszon, hallgasson mesét, énekeljen, utánozzon, mozogjon. A különóra neurotizál."

"számítógépes játékot lehetőleg nem engedek be – kamaszkorig. Akkor úgyis azt csinál, amit akar, de addigra már nem árt annyira a képernyő, amely egyébként mind a testi mozgást, mind a belső képkészítést blokkolja."

Szóval ezek a frászt hozzák rám, mit lenne szabad és mit nem. Nagyon sok ovi kínál plusz órákat, szinte már abból van kevés, ami nem.

2014. febr. 3. 09:51
 15/18 anonim ***** válasza:

maximálisan egyetértek Vekerdyvel,ebben a korban nincs más dolguk a gyerekeknke csak játszani,játszani,önfeledten játszani!

Én még linkelnék neked:

[link]

[link]

2014. febr. 4. 12:35
 16/18 anonim ***** válasza:
Vekerdyvel totálisan egyet is lehet érteni, de azt is fontos tudni, hogy a szakkönyvi megnyilvánulásai alapján azért tisztul a kép: a módszeres, poroszos fejlesztés ellen beszél, és nem a játszva tanulás ellen. Az én két évesem nem hinném, hogy nagyon észreveszi, hogy tud ezt-azt angolul, mert egyszerűen csak ez veszi körül. Mint írtam, a mindenféle képességfejlesztést (GEKKO és társai) én sem igazán látom egészségesekben szükségesnek, haszna pedig bizonyítottan nem sok van, de ÁRTANI az sem árt. Ez is bizonyított.
2014. febr. 4. 13:09
 17/18 anonim ***** válasza:

Októbertől elkezdte kisfiam az oviba a sakkot és a focit! Mindkettő nagyon jó fejlesztő, főleg, hogy problémák voltak vele! Na azóta, pedig rövid idő telt el, kicserélték! Sokkal könnyebb vele kommunikálni, türelmesebb, ésa probléma megoldókája kiváló :D :D

Amugy egy nyugodt gyerek, csak a kitörései... az okozott problémát és hogy a probléma megoldó képessége egyenlő volt a nullával. Érdeklődő okos kisfiú, aki logikusan gondolkozik, de ha valami nem ugy sikerül, világvége volt! Na ez megszünt teljesen.

Nincs világvége! A sakkot élvezi, a focit élvezi. Teljesen odavan, amikor megyek érte és meséli mi volt sakkon. A focin ott vagyok látom.

Érdeklődő, ami azt jelenti, minden dinóról tud mindent, a csillagászatot kirázza a kisujjából, (lassan lediplomázok ezekből, mivel én olvasom és válaszolok a kérdésekre) olvassa, irja a számokat és matekozik. Amióta sakkra jár, a feladatlapokat ugy hozza, hogy "anya most se olvasd el a feladatot, hagy találjam ki"! Hálistennek minden érdekli :) Nem vált kárára. Idegn nyelvet csak azért nem akarok még neki, mert nem beszél tisztán. Vagyis annyi, hogy ékezetek nélkül beszél :D most kezd odafigyelni, hogy kimondja az Ö illetve Ü betüket :)

2015. nov. 10. 09:53
 18/18 anonim ***** válasza:
Jamég valami! Sakk reggeli után van, amikor amugy is szabadjátszás van az oviban. Foci pénteken fél 4től fél 5ig! Tehát az idejéből semmit nem vesz el :)
2015. nov. 10. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!