Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rémes pelenkakiütést okozhat...

Rémes pelenkakiütést okozhat fogzás?

Figyelt kérdés

sziasztok! 1 éves kisfiam eddig mind a 8 fogával sokat szenvedett, nem aludt, sírt stb. Most jön az első őrlő foga hátul, jól alszik, nap közben sem sírós, viszont a fenekét szinte véresre csípi a kakija! 1 hete küzdünk ezzel, még ha csak 5 percig van kakás pelus rajta akkor is felmaródik a popója. sudocremet használunk régóta, az első alkalom óta canestent és gyulladáscsökkentő krémet. ezek helyrehozák éjjel, de másnap csak kezdődik elölről minden. nagyon csúnya ilyenkor, szegény ülni sem tud, keservesen sír... nem tudom, mi okozza, új ételt nem vezettem be, nem beteg, jókedvű, étvágya is van.

Ma reggelre bújt ki a fog csücske - lehet ez a mumus?

Köszi ha válaszoltok!

2009. dec. 6. 09:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Az én babámnak is nagyon piros volt a feneke, mikor jött a foga. Az orvos azt mondta, hogy a fogzás miatt van és felírt valamilyen krémet, amitől pár nap alatt elmúlt.
2009. dec. 6. 09:41
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem igen. Mi még az első fogakat várjuk, de a babáim szája körbe tiszta piros foltos és száraz is a bőre, mintha ekcémás lenne, arra hasonlít és az egyikük popsiján is piros foltok vannak (annyira nem vészes). És a védőnő és az orvosunk is azt mondta, a fogzás miatt lehet, mert ilyenkor savasabbá válik a nyáluk és az marja ki.

Szerintem a sudocream után valamilyen zsírosabb krémmel is kend be, mert ezek inkább hámosítanak, és gondolom a sebes popsira jó lenne neki. (vagy akár zsírral, olajjal)

2009. dec. 6. 09:46
 3/6 anonim ***** válasza:
A fogzás miatt van, ilyenkor savasabb lesz a széklete a babának. NAgyon mást nem tudsz tenni mint, hogy kenegeted minden pelenkázás után és próbálsz minél sűrűbben pelust cserélni. Amint meglesz a fogacska elmúlik majd egészen addig, amíg el nem indul a következő. :-( Kitartás! Gondolj arra, hogy ez sokkal rosszabb lenne, ha most nyár lenne. Így legalább a meleg miatt nem súlyosabb a helyzet.
2009. dec. 6. 09:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Kislányomnak eddig minden fognál ilyen problémái voltak. Sudocremet használunk mi is.

13 hónapos, most jön a 15. és 16. foga.

Fél pillanat alatt kicsípi a kaki, nem tudok elég gyors lenni, hiába cserélem a pelenkát szinte azonnal. A Sudo viszont mindig segít nekünk.

2009. dec. 6. 10:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Nálunk pont a múlt hónapban volt ilyen, szintén őrlőfognál. Nagyon csúnya volt a kislányom feneke. Sűrű pelenkacsere(éjjel is!). Ha a sudokrém nem használ(nekünk nem használt), próbáld ki a canestent. Nekünk bevált. Plusz nagyon figyelni kell arra, hogy a popsija mindig szárazra legyen törölve(pl.hajszárító).Én napközben is textilpelussal szárítottam neki. 5 nap alatt nyoma sem volt.
2009. dec. 6. 15:14
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! mintha most jobb lenne már a helyzet (le is kopogom...). éjjel nappal canesten-hidrochortison-sudocrem összeállítás. úgy tűnik, ez segít.

levegőztetjük is, a fürdőszobában megy a pucér buli :) és hajszárítózás is :)

Jó egészséget és könnyű fogzást a babáitoknak!

2009. dec. 7. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!