Hiszti kérdés 16 hónapos lánynál?
Hogyan kell kezelni? Jól akarom csinálni, első gyerek, még csak kb egy hete kezdte igaziból. Alvás előtt nyilván komolyabban kiborul, meg könnyebben, de most már ha valamit be kell fejezni: (mesenézés, játék, mert indulunk) vagy öltözni kell, vagy pelenkázni elkezdi. A tiltástól is kiborul ugye.
Itt olvastam sok olyat, hogy mindent egy kalap alá véve a hisztit úgy kell kezelni, hogy otthagyom, rászólok nyugodtan, hogy hagyja abba, és levegőnek nézem, ha nem teszi.
A Kismamablogon teljesen már módon közelítik meg, differenciálja, hogy mitől van a hiszti, fáradtság, vagy érdekérvényesítés pl., és minden megoldás ilyen ölelgetős, meg kedves.
Most akkor ez hogy jó?
Tény, hogy nálam ez keményen lett kezelve, engem otthagytak a szobában, érzékeltetvén, hogy ilyenkor nem vagyok elfogadva, vagy ilyesmi, ha hisztiztem, és eléggé megfelelés kényszeres vagyok, érzelmi szinten pl nagyon érdekel, hogy pl. kolleganő mit érez irántam, zavart, hogyha valaki felől nem voltam meggyőződve, hogy elfogad, vagy neheztel, de már ilyen abnormális módon. Nem szeretném, ha a lányom érzelmileg manipulálva lenne általam, nem akarom ezeket elrontani. Köszi az okos tanácsokat, és tapasztalt anyukákat is várok!

Én is eleinte egy olyan dolognak tartottam a hisztit, amiről le KELL nevelni a gyereket, de már rájöttem, hogy Ő sem akarja ezt csinálni és frusztrált, ideges, és szomorú, ha hisztizik..
Azaz Ő még kicsi ahhoz, hogy káromkodjon egyet, vagy magában lerendezze, hogy nem nézheti végig a mesét, és ezért sírni kezd.. Dühöng...
Mi így kezeljük:
ELŐRE szólunk, hogy hamarosan lezárjuk a mesét és ha szeretné kikapcsolhatja Ő a tvt, de játék nincs a vissza kapcsolással, csak egyszer.
MINDENT előre mondj, h mi fog történni.
Amiben lehet választhasson!! Milyen pohárból iszik, melyik pulcsit veszi fel, anya, apa öltöztesse, sb.
Ha már hisztizik, megölelni, elmondani, h elhiszem, hogy mérges vagy, én is szoktam az lenni, hogy segítsek? Gyere, nézd csak mennyi gyerek van a hóban kint? Nézzük meg az ablakból, vagy valami figyelemelterelés, de igaz legyen, ne kamuzz!
Ha dühös, mutass Neki egy párnát, amit üthet mérgében és mondd, h nem szabad senkit bántani ha ütne, mérgében, CSAK a párnát lehet püfölni!!
Az enyém 20 hónapos és egy igazi tündér, mert igyekszünk előre látni mi dühíti és idejében lereagálni, kezelni., :)
Persze vannak nyafik, de ha megbeszéltek mindent, sima ügy lesz. :)
(Pl ha szeretné,, h felvegyem sétánál, akkor is elmondom, h meddig viszem és ott le is teszem, így nincs baja velem de ha elfelejtem mondani, h meddig viszem és csak úgy letenném, reklamálna ám, :D )

Jah és ha csillapíthatatlan hiszti van, persze a szobájába viszem, belefektetem a babzsákfotelbe, megkapja a cumis állatkát és mondom, h kint várlak, nyugi, semmi baj, sírd ki magad és kész. Mert van, h nem engedi, h nyugtassam és ha otthagyom pár perc múlva békésen cumizik a szobájában. :)
csak nyugodtan és nem bántóan kell kezelni, mert ez Neki is rossz. :)

Én is próbálom megkülönböztetni a hisztiket. Ha sikertelenségből, csalódottságból adódik, akkor leguggolok, ölelgetem, szeretgetem, meg is nyugszik általában.
De ha akarkodik, akkor otthagyom (persze elmondom, hogy mit miért, és mit mért nem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!