Miért gondolják egyes mamák és nagymamák, hogy a babákat "kilóra mérik", és annál jobb, minél nagyobbak? Ez nem verseny, nem?
Olyan dühítő néha, különösen, mert az én kicsim 3kg-al született, de már 4 hónaposan megduplázta a súlyát, mégis leszólják olyan babák mamái, akiké 4-5 kg-val született, és egy hónappal fiatalabban is nehezebb. Illetve rögtön a súlyát kérdezik, és lesajnálnak.
Pedig jól szopik szerencsére, jól nő, igen, lelassult a növekedése, mint minden szoptatott babának, a 3. hónap után, de mint kiderült a tápisok ugyan jobban híznak akkor már, de emiatt jobb esélye is van, hogy később elhízott felnőttek lesznek.
Az én kisfiam pedig egészségesen gömbölyű, nagyon mozgékony, és irtó jól is fejlődik ilyen téren (is), míg van egy pár óriásbaba, akik a súlyuk miatt alig tudnak megmozdulni, persze majd ők is megtanulják, de miért hiszik azt, néhányan, hogy minél kövérebb, annál jobb?
Az én fiam kicsinek született, szopizik, de hogy, és zsupsz 8kg.
Engem ezért szánnak, meg gyanusan néznek, hogy akkor biztos tápis. És ilyenkor jön a "szoptatja?" kérdés.
Áll, gurul, nyáladzik, nő, bőg, fingik de mekkorát, eszik, az idegeimre megy.... ezek senkit nem érdekelnek, de a hány kg az igen. Mintha gyógyszerészek lennének, és valami gyógyszert kéne bekeverni amihez kell a pontos testsúly.
Ugye milyen dühítő ez a súlymánia?
Igen, én szerencsésnek érzem magam, hogy ekkora volt, mert így szép élmény volt a szülésem (míg sok nagy baba császárral jött ki), és mégis jó méretű volt, és nem kellett miatta aggódni, remélem, ha lesznek tesók, azok is hasonló súlyúak lesznek. :)
Csak ez a foytonos erőszakos mennyi a a súlya, bezzeg az enyém már, nem akarod hozzátáplálni, stb zavar.
Pedig mamának lenni amúgy sem könnyű feladat, van elég nyomás, miért kell még ezt is...
Sziasztok, bocsi, nem megsérteni akartam másokat, és semmi bajom a duci babákkal, (még lehet, hogy a következő nekem is az lesz, ki tudja), csak azt akartam mondani, hogy nem értem, miért kell leszólni egy teljesen egészéges babát, csak mert nem óriási.
De akkor látom, mindenkit leszólnak egyesek - valószínűleg nem a babákkal van a gond, hanem azzal akik leszólják őket! :)
Csak reméltem, más is tapasztalt ilyet, és hasonló a véleménye.
A lényeg, hogy szép és egészséges babáink vannak, én tudom, hogy szerencsés vagyok, és ti is, hogy minden ok! :)))
Engem már nem érdekel.
A kisfiam 3600 g-mal született. Most 15 hónapos, és 9 kiló. Na bumm. Vékonyaknak meg kövéreknek is kell lenniük, hogy kijöjjön a nagyátlag.
Ne foglalkozz azzal, hogy más mit mond, engem egyedül a gyerekorvos véleménye érdekel, aki szerint teljesen egészséges, de ilyen alkat, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!