2 hónapos kislányomnak véres a széklete (bővebben lent) valaki tanácsot adni (esetleg tapasztalat alapján) mit lehet még tenni?
5 hete kezdődött, hogy a székletében enyhe kicsit nyálkás vér volt. Gyermekorvos látta (szerinte tejfehérje allergia, ezért azóta a szoptatás mellett, a kiegészítő táp a millupa pepti 1), sebész látta (Madarász és Sote 1 gy.klinika) akik megállapítoták, hogy a végbelénél valószínüleg gyengébb a bélnyálkahártya és az vérzik, más baja nincs, teendő csak annyi, hogy kamillásvízzel kell mosogatni, majd kinövi, gastroenterológus látta, aki szintén ezt a diagnózist állította fel (illetve véleménye szerint nem valószínű a fehérje érzékenység, deazért ezt a tápot folytatjuk és én is diétát folytatok azóta is, semmilyen tejszármazékot nem fogyasztok). Sajna nem javul a helyzet és szeretném megtudni járt e már más így, és mikorra múlt el (orvosok türelemre intenek, de elég nehéz arra várni, hogy megszünjön a vérezgetés magától).Vannak jobb napjai és akkor szinte alig van, de ez teljessen változó és független a táplásásától (illetve az én táplálkozásomtól). Sajnos hasfájós (még mindig, pedig már mindent kipróbáltunk), hátha ez okozza (mármint az erölködés)a vérezgetést.
Köszönöm a segítséget
Az én babám is anyatej+tápszeres és tejallergiás. Én tejmentes diétát tartok és Neocate tápszert eszünk. Mi is pepti 1-essel kezdtünk, de nem javult a helyzet, a gastroenterológus szerint a tejallergiás babák 20%-ának kb a pepti sem jó, mert nem teljesen allergén mentes! A Neocate-től minden rendbe jött, szép krémes kakija van minden nap (előtte tiszta nyálka volt+véres), nem fáj már a hasa sem. Ráadásul a Neocate szakorvos javaslatára felírható 100% támogatással. Én 300 Ft-ot fizetek egy dobozért.
A doktornőnk elmondása szerint a nyálkát és a vért a vastagbél végének gyulladása okozza, ami a tejfehérje allergia egyik tünete.
Ha érdekel az orvosom (gastroenterológus) neve és elérhetősége írj privit és megadom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!