Kislanyom 19 honapos, par napja nagyon elkezdett hisztizni. A boltban, az oviban, itthon. Sokszor nem is tudom mi baja van. Tudnatok tanacsokat adni hogy lehet ezt kezelni? Sokszor ugy erzem mar nem birok vele.
Fogsz kapni sok tanácsot hiszti ügyben, hogy ne hagyd magad, ne szokja meg, hogy hisztivel bármit elér, tégy úgy, mintha észre sem vennéd stb.
Egyet gondolj végig. A fejlődésnek ebben a szakaszában a hiszti normális reakció a gyerekeknél. Valamit szeretne, de nem teljesülhet, verbálisan még nem tudja kifejezni magát, marad az érzelmi reakció, vagyis sírás, kiabálás, stb. Ha hisztizik, először is gondolj arra, hogy ez egy normális dolog, aztán arra, hogy neki, még nálad is rosszabb, hisz nézz rá, milyen állapotban van.
Néhány trükk: Nálunk a figyelemelterelés válik be legjobban. Én nem szoktam nekiállni, hogy megvárjam míg kitombolja magát, hanem már a hiszti kifejlődése előtt elterelem a figyelmét. Felkapom a boltban, mikor valami megvehetetlent szeretne, és miközben arrébbviszem , már lelkes hangnemben mutatók neki valami érdekeset.
Főzéskor pakolászhatja a műanyagtálakat, sőt van olyan tésztás zacskó is, ami az övé, rakosgatja egyik tálból a másikba a tésztákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!