Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fél év alatti babánál tapaszta...

Fél év alatti babánál tapasztaltatok olyat, hogy 2 szótagú, gyakran ismételt szót visszamond?

Figyelt kérdés
2014. jan. 23. 10:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
71%
nem
2014. jan. 23. 11:01
 2/14 anonim ***** válasza:
73%

Igen. O mondja, en ismetlem, es o visszamondja. :D

Azt azert ne talaljuk mar ki, hogy fel evesen elkezdett beszelni ;)

2014. jan. 23. 11:03
 3/14 anonim ***** válasza:
64%
Nem!
2014. jan. 23. 11:05
 4/14 anonim ***** válasza:
73%
igen, ezt nevezik gőgicsélésnek, nem tudatosan mondja, gőze nincs, mit jelent, nem is mond vissza mindent, csak gyakorol, utánoz. Nem tudatos, ne gondold azt, hogy néhány hét múlva beszélni fog. Ezt csinálja néhány napig, majd megunja és más tevékenységbe kezd. Ez még nem beszéd, ne keverd össze.
2014. jan. 23. 11:07
 5/14 anonim ***** válasza:
63%

lehet, hogy véletlen, de nálunk 5-6 hónapos körül mondta, hogy "AAAAAAAAAAAAAA-ppp....a, aaaahhhny...... a" a vicces az egészben, hogy az "apa hangzást" (nem nevezném szónak, mert nem sikerült pontosan formálnia, egyik nap így, másik nap úgy szólt ez a szó) szóval az apát nekem mondta, az anyát meg az apjának :) :) :)

igen, van ilyen, hogy utánozza a hangokat (sőt mozdulatokat is, pl. nyelvnyújtást) :) ez nagyon-nagyon édi dolog ám, de ez még nem beszéd :) nem tudja mit jelent az a szó, amit hangzásba leutánoz :)

nálunk 5 hónaposan vígan kiabálta, hogy BA-BA BA-BA meg PA-PA, PA-PA, de aztán 1 hét múlva leált, és 2,5-3 hónap múlva kezdte el megint.

olyan édik ilyenkor :)

2014. jan. 23. 11:10
 6/14 anonim ***** válasza:
39%

:)

[link]

2014. jan. 23. 11:17
 7/14 anonim ***** válasza:
53%
Igen, kb. 4 hónaposan azt mondta, hogy hahó. Nem tudom van-e összefüggés, de amikor pocakban volt, apa mindig azt mondogatta neki, hogy hahó:))
2014. jan. 23. 11:25
 8/14 anonim ***** válasza:
53%
Kisfiam másfél hónaposan mindig úgy sírt, hogy azt "mondogatta": le-le-le, ha nem cicit, hanem tápszert kapott.
2014. jan. 23. 12:03
 9/14 anonim ***** válasza:
35%
Hű, de lepontoztak itt mindenkit. Csak nem értem miért.
2014. jan. 23. 13:06
 10/14 anonim ***** válasza:
AZ én lányom 6 hónaposan néha mondott vissza szótagokat, de totál véletlenül szerintem. 8-9 hónaposan mondta először, hogy pápá, anya és hogy fű (mint gyep, nem drogozunk. :D). Innentől ezeket helyesen is használta. És az is baromira nagyon korán volt. Szerintem fél éves kor alatt nem nagyon van tudatos nyelvhasználat.
2014. jan. 23. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!