11 hetes a babóm. Már töbször észrevettem hogy néha figyeli a tv-t. Ma az ölembevettem és a mesecsatornát együtt néztük! 82 cm-es a tv-nk. Lehet ettöl valami baja a szemének?
Figyelt kérdés
Akár 1 óráig is képes nézni.2008. júl. 17. 19:46
1/5 anonim válasza:
Sokan nem javasolják a Tv-t, szerintem se jó, az én lányom is nézi de nem bírja 5 percnél továb.5-10 perc azért még nem ártalmas de 1 óra szerintem egy kicsit sok a szemének és a koncentrációból is neki.
2/5 anonim válasza:
Ha nem teszed közvetlen a tv elé, semmi baja nem lesz. A babák nem tv-t néznek, hanem a hangokra és a színekre figyelnek, mely nagyban hozzájárul a fejlődésükhöz. Az én kisfiam is babakorában "nézte a tv-t", a reklámokra kifejezetten figyelt, ma már 5 éves nagyszerű kisfiú.
3/5 anonim válasza:
ha lcd , plazma tv-tek van semmi baja nem lesz 1 méteren kívül, mert nem vibrál.
Ha képcsöves 50 hz-es tv-tek van, akkor jobb ha más dologgal kötöd le a figyelmét, mert még igencsak fejlődik a szeme, és kb annyira rossz neki mint az irodistáknak a neoncső...nagyon vibrál és fárasztja a retinát.
4/5 anonim válasza:
Szia!
Mi is nézzük a tv-t. 4 hónaposak vagyunk és szopizás-büfizés után picit az ölembe veszem és leülünk még pihenni, azután megyünk a játszószőnyegre vagy a kiságyba. Élvezi a pici, a szineket vagy a beszélgetést, de nagyokat szokott sikitani. Azt, hogy 1 óra sok-e nem tudom, de mi kb. 15-20 percig üldögélünk.
Szerintem ezért nem is fél az idegenektől, mindenkire mosolyog, aki megcsodálja. A gyerekeket pedig imádja.
Üdv. 4 hós picilány anyukája.
5/5 anonim válasza:
Szerintem nem csak a szeme miatt nem annyira jó ötlet a tévézés, hanem a rengeteg inger miatt, ami ezalatt éri. Nem véletlenül a reklámok tetszenek neki a legjobban... Túl sok az inger egyszerre, a sok sok szín és hang. De utána ne csodálkozzunk, hogy egy sima építőkocka nem fogja annyira lekötni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!