Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tehetenék 16 hónaposom...

Mit tehetenék 16 hónaposom alvásával?

Figyelt kérdés
Reggel 8-kor kelünk és 10-kor már álmos. Kicsit aggódom,hogy ez mennyire normális? Már próbáltam kitolni az alvást délig,de az lett a vége,hogy extra nyűgös volt,nem akart ebédelni,délután 5-kor pedig kidőlt,mint egy zsák,emiatt persze kb.11 óra volt,mire elaludt. Most délelőtt 10-fél11-től alszik negyed-fél1-ig,délután pedig nem alszik. Mindenhol azt olvasni,hogy lehetőleg ebéd után legyen az alvás,nálunk teljesen máshogy van minden.
2014. jan. 22. 09:54
 1/6 anonim ***** válasza:
életkori sajátosság igazodj hozzá ha aludni akar akkor aludjon ha ez napi kétszer 10 perc akkor annyi. fog ez még változni ne aggodj
2014. jan. 22. 10:13
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ez így nem olyan rossz. Az én kisfiam is hasonló volt sokáig, ebéd előtt aludt, mi beálltunk rá, valamivel másfél éves kora előtt állt át az ebéd utáni alvásra.
2014. jan. 22. 10:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem is akkor aludjon, amikor álmos, és szeretne.

Nekem már 2 éves múlt a kisfiam, de még most is előfordul néha, hogy olyan álmos, hogy inkább délben ha bejövünk a sétából, egyből lefekszik aludni, és utána ebédel csak.

Mindig megkérdezem tőle, hogy előbb enni szeretne-e, vagy inkább aludni, és úgy csináljuk.

Tudom, ha akkor még enni kéne, a felét sem enné meg, mert álmos, nyűgös. Nem sokszor van így, de előfordul.

Majd kialakul, legkésőbb az oviban.

2014. jan. 22. 10:39
 4/6 anonim ***** válasza:

13 hónapos a kisfiam, ő sem alszik ebéd után. Ha délelőtt megyünk valahova, és nem tud aludni, akkor képes ebéd helyett elaludni. Van hogy alszik délután, van hogy nem.

Azt viszont nem tenném meg, hogy nem hagyom aludni amikor álmos (sajnos hallottam ilyet, hogy anyuka egész nap nem hagyja aludni a gyerekét, hogy este aludjon).

Én sem tudom mikor áll be az alvásritmusa, de nem tudok vele mit csinálni. Ha nem álmos úgysem alszik, ha álmos, akkor meg nyűgös ha nem alhat.

2014. jan. 22. 10:39
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia! nekem a 15 hónaposom alszik így, sőt még a 10-et sem várja meg, de ő kb.fél 7-kor kel, igaz az éjszakáink még mindig mozgalmasak - így elhiszem hogy elfárad. Viszont ha alszik 2-3 órát délután már nem szándékszik. Van egy 3 hónapos kisöccse, így együtt nem tudom (egyedül) levegőztetni őket délelőtt, pedig lehet hogy egy kis hintázás a friss levegőn, gyerektársaság felélénkítené. Ha teheted próbáld meg, de egyébként ha ő így érzi jól magát az alvásával, akkor jó, majd kinövi.
2014. jan. 22. 10:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia! 13 hónapos a kisfiam és fél 7 körül szokott kelni. Ő is megeszi a tízóraiját és utána kidől. Ugyanaz a helyzet mint nálatok. Amikor próbáltam ebéd utánra tolni az alvást akkor nem volt hajlandó enni annyira nyűgös volt. Inkább hagyom, hogy akkor aludjon amikor álmos és nem nyúzom. Majd átáll magától.
2014. jan. 22. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!