Ti mit tennétek, ha ez a kép fogadna titeket, ha a gyereket az apjával egyedül hagynátok kicsit?
"nappaliban minden játék szétdobálva, fél banán, kifli, kuki a szőnyegbe döngölve, a mosott, de még ki nem vasalt ruhákból egy pofás vár a kisszoba közepén, tele nápolyival, a fürdőkádban 3 narancs, és egy cipő (?), a férjem a gyerekszoba szőnyegén, fakanállal a pólójában, a kisfiam a zoknisfiókban aludt. "
Egy kérdésnél olvastam, és a kérdező örült neki...
Hmmm.
Nem akartam együtt szidni őket senkivel, ugyanis azt a kérdést én tettem fel!
Csak annyi bántó válasz érkezett, hogy arra gondoltam, hogy ez már csak ilyen "hobbi" szinten szidalmazás, ami itt már megszokott, és ha azt mondom, hogy nekem valami nem probléma, akkor jönnek, és oltanak, hogy de, probléma, és nem vagyok normális, családostul.
Tudtam, hogy ha úgy teszem fel a kérdést, hogy ez milyen már, hogy igy szétpakolnak, akkor meg védeni fogják őket, csak hogy lehessen már cifrán beszólogatni másoknak...Igazam lett, tehát az itt válaszolók baromira nem a helyzethez, hanem a kérdező viselkedéséhez igazodnak. Érdekes..
Kérdező, te nagyon unatkozhatsz. Elárulja az eltúlzott történeted és hogy más válasz reményében máshogy felteszed a kérdést. Minek? Bár egyik kérdéshez sem írtam, de nekem pl az tök nyilvánvaló, hogy a legtöbben nem örülnének ennek a képnek.
(Kihúzott zoknis fiókban aludni veszélyes és kényelmetlen is, nem hiszem hogy a párod ezt hagyta. Meg azt sem, hogy "nagy játék közben" elalszik a szőnyegen, fakanállal a pólójában, mint egy álomkóros...)
Nem csak két kategória van, nem az van, hogy akinek ez a szituáció jó poén, az egy infantilis anya, és akinek ráadásul ilyen férje van, az kösse fel magát, de minimum hagyja el és váljon el. Ez (vagy számomra ennek a szitunak kb a fele talán) egyszer-kétszer poén, de sokadszorra már nem, és szerintem ezzel te is egyetétesz kérdező! Azért nem hiszem, hogy te is nevetve és boldogságban úszva takarítanád össze ezt az álatlad leírt lakást-házat nap mint nap.
Nevessetek egy jót ezen, rakjatok rendet, de azért tudatosítsd a férjedben, hogy pl a fiókban azért ne altasson gyereket, bármilyen édesen is néz ki. Gonold el, milyen kényelmes lehetett a picinek. Csak annyit kérjél a férjedtől, hogy mókázzon sokat a picivel, csak tudja már hogy hol a határ!! Ennyi. A viselkedésformákat a felnőttektől tanulják a picik, még ekkora korban is, és ha a pici azt tanulja apától, hogy a káosz az rendben van, akkor később nehéz lesz erről leszoktatni. Ha fél-1év mulva majd nem tudod a kicsidet rávenni, hogy a szobácskáját tegye rendbe- a játékokat szedje össze, mert így sosem lesz hajlandó erre. Nem arról van szó, hogy ha egyszer ez megtörténik, akkor már egy trehány, mihaszna felnőtt lesz a gyerekből, de azért talán te, sőt talán a férjed is belátja, hogy nem ezt kell helyes példának adni a gyerek elé.
A másik meg az, hogy akinek ez nem poén, az meg nem egy besavanyodott, karót nyelt, tisztaságmániás fapin@! Azrét, mert másoknak ez már sok, és túl vannak az ő határaikon- azért nem nevezném őket sem rossz anyának!
Én elhiszem, hogy van olyan, aki emiatt válna. Valószínűleg ekkor jönne rá, hogy élete párját mennyire félreismerte. Nem mondom, hogy ő teszi jól, de minden ember más. Más felfogással, más neveltetéssel, más gondolkodásmóddal. Ezt el kell fogadnod.
Egyébként meg nem értem, mi volt ezzel a kérdéssel a célod. Ha ez neked jópofa, oszd meg a barátaiddal, a családoddal. De ha itt a GYK-n írod ki, akkor számíts arra, hogy nem mindenki ért veled egyet, nem mindenkinek vicces. Ha kiírtad, akkor azzal tudomásul vetted, hogy minden ember önálló véleménnyel rendelkezik, és ezt el is fogják neked mondani. Mindenki a saját stílusában.
De hogy válaszoljak is: Az étel az, amivel nem dobálózunk, nem játszunk. A többitől nem dobtam volna hátast, de örülni se örültem volna.
Szerencsés ember vagyok, mert a férjemtől ennél többet várhatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!