Kislányom 1 hónapos, de imádja a tévét, sokáig képes nézni. Mindent néz, ami világos és mozog, szeret az ablakon is kibámészkodni.
Milyen kára, hátránya, baja lehet abból, hogy tévét néz?
2008. júl. 17. 13:22
1/7 anonim válasza:
Szerintem nem jó a babóknak ha sokat vannak a tv előtt.Sok inger éri őket, nem beszélve a sugárzásról.Én az ablak felé fordítom, hogy a természetes fényt nézze.
2008. júl. 17. 13:29
2/7 anonim válasza:
Nem tesz jót a szemének, egyszerűen olyan gyors a mozgás a tévében, hogy a szemének nagyon megterhelő követni. Sokkal kevesebbet pislogunk, amikor monitort, tévét nézünk, mint egyébként, így kiszárad a szemünk. Ez egy babának még ártalmasabb. És amúgy is, kevésbé képes ezt a sok ingert feldolgozni.
2008. júl. 17. 13:33
3/7 anonim válasza:
Ha egy gyerek tv-t néz, az csak a szülőnek jó, már amelyiknek, mert addig sem kell a gyerekével foglalkozzon, és pletykálhat telefonon, vagy ő is nézheti vmelyik sorozatot. Amikor a gyerek ébren van, akkor miért kell egyáltalán bekapcsolni a tv-t, miért nem lehet olyankor a gyerekkel foglalkozni? Ha pedig a gyerek alszik, akkor lehet tévézni, és akkor a gyerek szemét nem is zavarja. Mondjuk amennyi hülyeség van a tévében, inkább jobb olvasni vagy sétálni, vagy bármi mást csinálni, mint tévézni.
2008. júl. 17. 13:41
4/7 anonim válasza:
Sziasztok! Az előző válaszadónak.Neked van gyereked vagy te is gyerek vagy!Ha szűlő lennél nem írnál ilyen válaszokat!nem szabad a babáknak tévét nézni ezt már leírták az ellőttem lévők,hogy miért nem.Inkább zenélős figurákkal kellene lefoglalni mint pl:ami forog ,tapsol,kacag az a lényeg,hogy ezekre figyeljen.Az is jó ha ablak közelbe fekteted le a fények miatt.
2008. júl. 17. 14:15
5/7 anonim válasza:
Sajnos a 3ik válaszadónak igaza van abban, hogy sokan tényleg azért hagyják a babát és kisegyerekeket tévézni, hogy ne kelljen foglalkozni velük. Olyankor csendben vannak. Ez szomorú. Lepontozhattok engem is, de sajnos sok esetben megtörténik.
Amúgy leírták a többiek, hogy miért ártalmas babának a tv nézés.
Jó babázást!
2008. júl. 17. 15:54
6/7 A kérdező kommentje:
Tény, hogy nem tudok órákon át gagyogni a kicsinek, ahogy a nagymama élvezettel gagyog neki akár 2 órán át is. Na meg valamikor a háztartást is el kell látni, főzni kell mire a férjem hazaér, a baba meg van, hogy egész nap nem alszik sajnos. És ilyenkor igényelné a figyelmet, de nem tartogathatom egész nap...
imádok foglalkozni vele, szeretem, de nem beszélhetek hozzá a nap fenntöltött 18 órájában...
Ezért kérdeztem.
És köszönöm a válaszokat, nem tudtam a biológiáját a dolognak.
2008. júl. 17. 17:02
7/7 anonim válasza:
az én babám 2.5 honapos és én hagyom neki nézni a tv-t mert 10-20percig leköti és legalább addig nem sír és olyankor el tudok menni sterilizálni a cuccait és wc-re. ő is sokat gagyog neki. amugy valoban nem lehet 18 órán át lekötni a figyelmét! orákig nem hagyom neki de 10perctől semmi baja nem lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!