H1N1 elleni védőoltást nem igazán javasolta az orvos
beadatni a babámnak, de a "sima"influenza oltást igen. Ti
mit adattatok be?
Figyelt kérdés
Kisfiam 19 hós és még szopik.
Az orvost megkérdeztem,h Ő mit adott be a saját gyermekeinek,s azt mondta Ő egyiket sem...
Szerintetek mi a jó döntés?
2009. dec. 2. 14:04
1/9 anonim válasza:
Az én kislányom 20 hónapos és a h1n1 elleni oltást kapta meg már három hete!Igaz ő asztmás és jobbnak láttam ha megkapja és semmi mellékhatást nem tapasztaltunk!Az a helyzet,hogy a sima influenza elleni védőoltás nem védi meg a h1n1 ellen ami persze veszélyesebb most!
2009. dec. 2. 14:16
2/9 anonim válasza:
Ha ezt a kérdést felteszed az egyik orvosnak és még felteszed ezután 3 másiknak, aztán megkérdezel egy anyukát és persze aztán még 3 másikat. Azután tedd fel ezt a kérdést a gyakorikerdesek.hu-n, majd megbeszéled a férejddel és aztán megkérdezed az egyik nagymamát aztán a másikat is persze. Aztán elolvasodd az ántsz oldalát, hogy utána elolvasd a az origon, de persze utána az indexen is a híreket, mert dönteni szeretnél, jól. Garantáltan nem fog sikerülni, mert tök ellentmondásos minden, nincs egy egységes kommunikáció. Így senki nem fogja neked megmondani a TUTIT.
Hetekig tipródtam mig beadattam a gyerekeknek tegnap az oltást, remélem jól döntöttem.
2009. dec. 2. 14:22
3/9 anonim válasza:
a sima influenza elleni védőoltásba benne van a h1n1-es anyag is.tehát aki eddig azt megkapta,megkapta a h1n1-re is az oltást,régen is és most is.ez nem egy ujj vírus,már régen is volt,csak mutálódik,ezért csináltak erre is külön védőoltást,de a sima influenza elleni oltás is segít.
2009. dec. 2. 14:33
4/9 anonim válasza:
nekünk sem javasolta, csak a simát
azt be is adattam 1 hete
2009. dec. 2. 14:33
5/9 anonim válasza:
Én a h1n1et adattam be tegnap 14 hósomnak orvosi javallatra.Meg magamnak is-orvosi javallatra.Én is heteket tipródtam,de aztán a párommal ezt láttuk helyesnek.Karácsonykor Nyíregyháza-Salgótarján útvonalat járjuk,előtte utána vásárolni kell menni,és nincs nagyszülő a közelben,akinek lepasszoljuk a gyerkőt.Úgyhogy nem tudok vele a 4 fal között ülni,és nem megfertőződni(mellesleg van 3 tanítványom,akik bármikor hozhatnak bármit)
2009. dec. 2. 14:39
6/9 anonim válasza:
Én nagyon ellene voltam eleinte az oltásnak, de tegnap végül úgy döntöttünk a párommal, hogy mi beoltatjuk magunkat, a gyereken még erősen gondolkozom (19 hónapos). Szerintem jobb félni, mint megijedni, a párom a múlt héten úgy jött haza, hogy hőemelkedése volt meg fájt a feje és ment a hasa. Én nagyon megijedtem, meg ő is, a kicsit féltem de nagyon. Szerencsére csak gyomorrontás volt valószínüleg, de utána eldöntöttem, hogy inkább oltatok, mint itthon rettegek, hogy mikor fertőzi meg a férjem a lányomat.
2009. dec. 2. 14:50
7/9 anonim válasza:
Pont ma voltam dokinál emiatt. Azt mondta, hogy ha te beoltatod magad a h1n1 ellen, akkor az anyatejjel megkapja az immunanyagokat a bébi is, úgyhogy őt felesleges beoltatni. Oltasd be magad és levan a gond róla.
2009. dec. 2. 14:55
8/9 anonim válasza:
A sima és a H1N1 elleni védőoltás teljesen ugyanaz, csak más benne a vírus. Az oltás összetétele, a lehetséges mellékhatások ugyanazok. Ha a simát megkapja, akkor nyugodtan megkaphatja a H1N1-et is, a sima egyébként nem véd a H1N1 ellen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!