Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha lázasan alszik el este a...

Ha lázasan alszik el este a baba, felkeltek hozzá éjszaka?

Figyelt kérdés

9 hónapos Kisfiam reggel óta lázas. 38.6 volt napközben, most 38.8-al raktam le aludni. Kapott napközben Panadol babyt, az picit levitte neki de most estére újra felszökött a láza. Most aludt el, kapott kúpot.

Éjszaka felkeljek hozzá? Ébresszem is fel megmérni a lázát?

Mikor kell orvoshoz fordulni? Hány foknál? 10km-re van az ügyelet, oda tudunk menni éjszaka, de mikor érdemes? 40foknál már orvos, ugye?

Még nem volt soha lázas ezért is vagyok ilyen tudatlan.

2014. jan. 15. 19:18
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
48%
Eleg hulye egy orvos, ha vizsgalat nelkul csak lazcsilalpitot adna a gyereknek....
2014. jan. 15. 19:32
 12/34 A kérdező kommentje:
Azért annyit leirnék hogy ismerős kisfia 3. napja 40fokos lázas volt és az ügyeletes orvos és a mentős is közölte hogy nem mennek ki mert nem tudnak vele mit csinálni, ja és ne is vigye korházba a picit mert ott sem csinálnak semmit. Ez 3 napja történt.
2014. jan. 15. 19:38
 13/34 anonim ***** válasza:
48%
Persze. Nos, erdekes szulok es orvosok vannak arrafele....
2014. jan. 15. 19:39
 14/34 anonim ***** válasza:
58%

Aha, akkor végülis eldőlt, hogy nem viszed be úgysem, mert nem csinálnának vele semmit.

Nálunk mikor egész éjjel nem ment le a gyerekek láza, reggel az orvos egy lázcsillapító injekcióval kezdte.

Amúgy meg a lázát a hónaljában is megtudod mérni, úgy mint a felnőtteknél.

2014. jan. 15. 19:44
 15/34 A kérdező kommentje:

:)

Köszönöm de erre nincs szükségem.

Az értelmes válaszoknak nagyon örülök és köszönöm a segitséget.

2014. jan. 15. 19:44
 16/34 anonim ***** válasza:
66%
Szia! Igen az ügyelet és a mentők nem mennek ki és nem csinálnak semmit ha "csak" lázról van szó max kiselőadást tartanak lázcsillapításból ( tapasztalat ). De ettől még a gyerekorvoshoz nappali rendelésre el kéne vinni mert ha nincs is szemmel látható baja lehet sima vírus de lehet , hogy valami gyulladásban van és az orvos nyílván megnézi a torkát, fülét, meghallgatja a mellkasát. Én felkeltem a kisfiamhoz többször is amikor lázas volt mert nagyon gyorsan szökött fel neki. Tudom nem teljesen megbízható de szerintem érdemes beszerezni egy homlokhőmérőt mert meg tudod mérni vele a lázát alvás közben és ha lázas akkor azon is látni rendesen. Nálunk nyáron volt beteg akkor csak megemeltem a kis kezét és a hóna alá bedugtam a digitális hőmérőt de persze sok ruhában ez nem annyira kivitelezhető. Jobbulást !
2014. jan. 15. 19:46
 17/34 A kérdező kommentje:

Ezen témáztunk mi is itthon h nem hisszük el h nincs injekció lázra.

A történetet csak érdekesség képpen irtam le de látom itt szépen kiforgatják az ember szavát...

2014. jan. 15. 19:46
 18/34 A kérdező kommentje:

Kedves 16.

Köszönöm a kedvességed és a segitséget. Megpróbálkozom éjszaka hónaljban mérni neki.

2014. jan. 15. 19:49
 19/34 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem próbáld meg hűtőfürdővel is csillapítani a lázát. 39 fokos vízbe tedd, és onnan hűtsd a vizet szép lassan, de 34 fok alá ne menjen a víz. Az egész fürdés ne tartson tovább 10-15 percnél (persze ne a 34 fokosban üljön 10 percig). Hátha segít. (Azért tudom ilyen pontosan, mert pont egyik nap mondta el a védőnő ezeket.. :)) Remélem javul majd a pici láza.
2014. jan. 15. 19:53
 20/34 anonim ***** válasza:
74%

Jaj már, ezt a sok okos szuperanyut!

(a kérdező első babás, és nem volt még beteg a babája, honnan kéne amúgy minden tudnia)

Szóval kedves Kérdező!

Jól csináltad, nyugi:)

Amire figyelj oda: 4 óránként szabad csak gyógyszerrel lázat csillapítani. De egy fajta gyógyszerrel csak 6 óránként, tehát felváltva add neki a Panadolt és a kúpot 4 óránként.

Ha 39 fölé megy a láza akkor azonnal hűtőfürdő, amit így tudsz elkészíteni. A baba láza - 1 fokos vizet készíts a kádba. Tehát ha 39,4 fok a láza, akkor kb 38,5 fokos vizet készíts. Tedd bele a babát. Utána engedd maximumra a hidegvizet a zuhannyal és tedd bele a kádba (ne menjen közvetlenül a babára). Szépen lassan elkezd hűlni a víz, jó esetben a baba észre sem veszi. Egészen 28 fokig hűtsed és legalább 15 percig maradjon a baba a vízbe. Ha vacogni kezd, azonnal vedd ki, mert az újra felviszi a lázát ha elkezd vázni.

Utána lázkúp, ez általában hatni szokott.

Arra figyelj, hogy mindig 38 fok alatt tartsd a testhőjét (felváltva 4 óránként kúp és panadol+ hűtőfürdő)

+ jó még a hideg ecetesvizes borogatás. Azt úgy csináld, hogy szobahőmérsékletű vízbe tegyél kb egy fél pohár ecetet. Vág csíkokra egy textilpelenkát vagy egy felesleges lepedőt/párnahuzatot és azt mártogasd bele a vízbe, csavard ki és tekerd a csuklója, bokája köré. Törölgesd át vele a talpait, homlokát, tarkóját.

Ha lázas ne öltöztesd túl! A hónalj és a lábfej csupasz legyen! Tehát vedd le róla a rugit. Rövid ujjú body+ egy könnyű pamutnadrág elég. Vékony takarót teríts rá.

Éjszaka legyél mellette, vagy ha nem vagy vele egy szobába nézz rá óránként mert a babák képesek 39 fokos lázzal is mélyen aludni, az meg veszélyes.

Ha magas lázat tapasztalsz akkor csináld a fentieket.

Reggel mindenképp irány az orvos.

Jobbulást és jó éjszakát

2014. jan. 15. 19:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!