Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A bébiételek és a bolti...

A bébiételek és a bolti gyümölcs laktatóbb a tápszernél, vagy épp ellenkezőleg?

Figyelt kérdés

Kislányom 5,5 hónapos, mostmár kap gyümölcsöket kb 2 hete. Ma délelőtt vegyes gyümölcsöt kapott (Univer), nagyon ízlett neki, mert megette mindet, nettó tömege 163g. És utána még rákínáltam 100ml tápszert, azt is lehúzta. Eddig úgy evett, hogy fél üveg gyümi, és utána még 100ml tápszer, ennyivel kibírt 3 órát, mint mikor csak 150ml tápszert kap. Kicsit sokallom a mai tízóraiját. A 163g gyümi mennyi tápszernek felel meg? 163ml-nek? Honnan tudjam legközelebb, hogy mennyi gyümi elég, hogy rá kell-e utána kínálnom még tápszert vagy nem? Ha nem lett volna még éhes, akkor is megette volna még a tápszert utána? Vagy éhes volt még? Dehát egy egész üveg gyümi csak elég egy 5 hósnak, vagy mégsem? Nagy súlyú eleve, nem szeretném túletetni.

Köszönöm a válaszokat.

2014. jan. 15. 12:12
 1/1 anonim ***** válasza:
kicsit sok, de azért nem vészes. lehet, h ennyire éhes volt, de sajnos az is, h nem "érzi", mikor van tele. ha még csak 2 hete táplálsz hozzá, akkor az volna a jobb, ha a gyümölcsből adnál kevesebbet és utána még tápszert. én így csinálom, mert ilyenkor még nem ajánlatos "kiváltani" egy étkezést bébiétellel. legalábbis nekem ezt mondta a védőnő és a gyerekorvos és úgy veszem észre, h a kisfiam igénye is ez irányba mutat. 2 hét után kicsit korai még egy egész üveg bébiétel, ráadásul utána tápszer.
2014. jan. 15. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!