Kover a 10 honapos gyerekem?
Kislanyom 3kg 40dekaval szuletett, most 10 homaposan 11 kg 70 dkg! Nem tudom pontosan milyen hosszu, de akiket lattam vele egykoruakat, toluk valamivel alacsonyabb, eleg hurkas baba, van rendesen combja, pocakja meg mindene :) most kezdett el kuszni, felallni, butorok menten lepegetni, nagyon sokat mozog.
Aggodok, mert sokan mondjak hogy hu de nagy, ha most kis pufi akkor kesobb is az lesz? Nem tudom mit valtoztassak az etrendjen, igy eszik:
Reggel 7kor szoptatom
10kor 100ml tapszer es fel uveg gyumolcs, de van hogy csak par kanal
1 orakor 200ml fozelek
4kor 150 ml fozelek vagy tejpep gyumolccsel de inkabb fozelek mert a tejpepet nem nagyon csipi
7kor kap 1-2 szem kolesgolyot vagy kukit, de csak ha nyugos, amugy semmit
Fel 9kor vacsizik 180 tap plussz szopik.
Napkozben ezen kivul meg 2x szopik, a ket alvashoz, azt nem tudom hogy mennyi.
Ez nagyon sok?
Gyermekkori elhízásról két éves korig nem beszélünk, hiszen addig barna zsírszövet épül a pufibb gyermekeken is, ez gyakorlatilag abszolút nem utal arra, hogy később elhízott volna.
A te gyermeked a felső percentilisen mozog, de amennyiben a súlya és a hossza közel azonos percentilis mentén halad, kielégítően nő, kiegyensúlyozott, és betegség tüneteit nem mutatja, jelenleg nem lehet rá olyat mondani, hogy elhízott.
Koszonom a valaszokat!
Akkor tapszert nem fogok adni neki 10kor.
Szerintem nem tul magas, sot eleg pici, de en is alacsony vagyok, az apja se magas, 50 cm-vel szuletett, kb fel fejjel kisebb mint a korosztalyaban a babak, aggodom hogy ehhez esetleg sok ez a suly.
Johetnenek meg otletek hogy az etrendjen mit valtoztassak, a ti babatok mennyit eszik/hany kg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!