Tápszeres babák anyukái, akik 5 hónaposan kezdék a kóstolgatást?
Az érdekelne, hogy mikor váltottatok ki egy étkezést, melyiket és hogy mikor adtatok babátoknak először húst? Minden egyes új dologból először csak 1-2 kanál, de mennyi idős koráig? Leirnátok azt is hogy jó evő e a babátok?
Válaszotokat előre is köszönöm
gyümölccsel kezdtük, 10óraira. 2 kanál, 4 kanál, 8 kanál, egész adag. és kiváltottam 1 étkezést. amennyi kanál kaját kapott, annyival kevesebb tápszert, így nem bukott. hússal még várj 1 hónapot, de mire belerázódtok és zöldséget is kóstol, akkor már eheti majd. az 1-2 kanál azért fontos, és a fokozatosság, hha allergiás lenne, v fájna a hasa, akkor kisebb mennyiségel találkozik a szervezete. ez végig nagyon fontos és, h lehetőleg délig kóstolja az új ízt.
a fiam másfél éves, ha nem fogzik, akkor jól eszik. általában így:
reggel 270-300 tápszer
10órai: joghurt
ebéd: ma pl. megevett 1 tányér brokkolis krumplipürét, meg rántott csibecombot hozzá.
uzsi 2-3 alma
este tejpép 200 gramm
és fürdés után 270-300 tápszer.
nem mondom, voltak cudar hónapok, mikor alig evett, de talán mostmár rendben az étvágya. fontos, hha fogzik, ne erőltesd majd a kanalas dolgokat, hha nem akarja elfogadni.
Szia
Azt irtad hogy a hússal várjak még egy hónapot. De mihez képest egy hónap? 5 hónaposan kezdtem, most lesz 6 hónapos. Ettünk almát, banánt, répát, krumplit tököt. A tököt imádja, az almát nem szereti annyira. De amennyit adok neki eddig max 70g körül azt mindig megeszi jóizüen. Azért is kérdezem, hogy most már jöhet a húsi, vagy várjak még egy hónapot?
Szerintem várj még egy keveset a hússal. Én is 5 hósan kezdtem el kóstoltatni fiammal az ételeket, most 6 hónapos. először, alma és barack lé, aztán már a pépese is. Utána banán, körte, szilva, sárgabarack, sütőtök
krumpli, répa, brokkoli, paradicsom. de husit még nem adtam, még legalább két hetet várok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!