Megszűnik minden a saját életemben? Elrontok valamit, hogy így érzek?
terhesség utáni depressziód van.
Támaszkodj a családodra, ha egyedül vagy otthon a babával, vagy ha rájuk valamiért nem számíthatsz, akkor próbálj barátokat szerezni, ismerkedni az interneten és társkereső oldalakon, persze csak óvatosan. Ha pár embert megismersz utána már élőben is tudod velük tartani a kapcsolatot, ha a baba nagyobb lesz. Én legalább is ezt tenném. Illetve kihasználnám az időt és tanulnék.
Annyira örülnék ha nekem is mindent elvenne már a baba, hidd el 5 év sikertelenség után marhára semminek nem tud örülni az ember a saját szabad azt csinálok amit akarok életéből, na jó ez nem teljesenigaz de ez mindent beárnyékol, minden odaadnék érte csak végre anya lehessek már. :(((
De megértem hogy számodra ez most neház helyzet, föleg ha nem erre számitottál. Kérj segitséget, járj el sokat a babával. Mekkora a baba? Az elején sok anyuka igy érzi de pár hónap után ez is javul általában. ha nem fordulj szakemberhez.
Ezen te tudsz csak változtatni!
Heti 1 napot, vagy délutánt, vagy estét jelölj ki magadnak, s akkorra szervezz programot barátnőkkel!
ha alapvetően egyedül vagy a babával (én is) akkor egy időre tényleg megszűnik minden a saját életedben. nekem már az is hatalmas energia és erőbefektetés, h a napi zuhanyozás, fogmosás ne maradjon el. szerintem az segít, ha elengeded a dolgot, elfogadod, h most egy kicsit "fel kell adnod magad" és belátod, h nem oldható meg másként. közben azért mondogasd magadnak, h nem lesz ez mindig így, ha megnő, már nem lesztek enynire kiszolgáltatottak egymásnak.
tudom, h kapsz majd itt sok tanácsot: hívd a nagyit, szerezz én időt, h feltöltődhess, beszélj a pároddal, fordulj szakemberhez. tedd is ezt, ha van rá módod, mert tényleg segít. de ha egyedül vagy a babával és nincs vagy csak ritkán van segítség, akkor bizony nincs rá mód és egyedül kell rendet teremteni magadban, miközben a babát pelenkázod :) egyre több ilyen család van sajnos Mo-n, itt is sok hasonlót olvastam már.
én nem bántam meg, imádom a babámat, de azt nem tagadom, h nagyon strapás egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!