Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktassam rá egy éves...

Hogyan szoktassam rá egy éves lányomat az önálló elalvásra?

Figyelt kérdés
3 és 6 hós kora közt simán átaludta az éjszakát. Féléves kora óta nem alszik éjjel rendesen. Sajnos cicin aludt el, túl kényelmes volt nekem ez a megoldás. Csak 10 hósan tudtam leállítani a cicis alvásról, azóta vizet iszik cumisüvegből és így álmosodik el a karomban. Két hónapja próbálkoztam azzal, hogy még félig éberen rakom a kiságyba és ott próbálom elaltatni. Itt is igényli a cumisüvegét. Van, hogy eredményes (első két nap sír, de 3. naptól simán elalszik pici cumisüvegezéssel, sőt végig is alussza az éjszakát, de aztán ismét éjszakai ébredések, néha ismét egy-egy végigaludt éjszaka. Nem is tudom kiszámítani, hogy mitől lehet így, hiszen kb mindent ugyanúgy csinálunk este. Bocsi a hosszú leírásért. Szóval milyen praktikák válnak be?? Köszönöm előre is a segítséget! Ja, és ő olyan, hogy ha elkezd sírni, rögtön feláll a kiságyban. A cumit is utálja :(
2009. nov. 30. 17:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Ilyen korban szerintem nem elvárás az önálló alvás. A mi családunkban is cickózik a baba és egy ágyban is alszunk. Így alig kell fel, de legtöbbször át is alussza az éjszakát. Ebben a korban a kisgyerekeknek szükséges a szülők közelsége.
2009. nov. 30. 18:04
 2/5 A kérdező kommentje:
szerintem fontos, hogy el tudjon aludni egyedül. valószínűleg azért is ébred éjjel, mert nem tudja visszaaltatni magát. születése óta külön szobában alszik, és ez nem azt jelenti, hogy nem termettem mellette minden pisszenésére :) továbbra is várnék hasznos hozzászólásokat!! lehetőleg olyanokat, akik hasonló cipőben jártak/járnak. köszi!!
2009. nov. 30. 18:52
 3/5 anonim ***** válasza:

nekem 13hónapos a fiam.6hetesen átaludta külön szobába az éjjelt,majd 4hónaposan a hozzátáplálás miatt újra kelt szinte 2óránként,majd nagy nehezen leszoktattam az éjjeli evésről,eleinte ivott csőriből,most már csak ha nagyon muszáj,itatom.Viszont nálunk a fogak miatt nagyon nyűgös,főleg így 11-03hónap között.Ha nagyon nyűgös,sokat kel és átviszem magamhoz.

Sajnos nagyon jó praktikám nincs,mert nem merem kivárni,mit tenne,ha nem mennék át hozzá.attól félek,hogy csak jobban fölkelne.Néha segít ha visszaadom a cumiját.

Pl éjjel is fölkelt,fölült és beszélgetett nevetgélt magának.Persze áthoztam és akkor visszaaludt.

2009. nov. 30. 19:04
 4/5 anonim ***** válasza:
hát nálunk is ez van csak ő még 8 hós 6 hetes korától 4 hóig kicsi nyöszivel magától elaludt aztán 7 hós koráig csak pihenőszék vagy kézben vagy Paffra a sárkányra,aztán amikor egyszer jól befáradt betetem az ágyba csak azért hogy játszon míg a fürdővizet kiöntöm(akkor férjem éjjeles volt nem votl itthon)s akkor 2 hétig nappal is este is elaludt önállóan aztán elmentünk orvoshoz akkor megbolydult a nap azóta megint csak hintában alszik néha egyedül de csak ha fáradt ha leteszem sír,kb 5 alvásból egyszer egyedül alszik el,szerintem nagyon ki kell fárasztani s csak akor kell letenni ha már tényleg álmos nekünk ez beválna csak én van hogy félreértem a jelzéseit vagy már túl fáradt és akkor sem megy neki egyedül,próbálkozz szerintem hogy csak úgy tedd bele ne úgy hogy most aludnia kell ne vegye észre és hátha elnézelődik és egyszer csak elalszik ja és lámpát hagyj nála égve csak somfordálj ki aztán nézz vissza rá sűrűn majd egyre ritkábban ez vált be nekünk akkor de most valahogy nekünk sem semmi jó most jön a foga is,
2009. nov. 30. 19:05
 5/5 A kérdező kommentje:
hjajj.. most a kiságyban aludt el, közben cumisüvegezett.. kivettem párszor a szájából, de elkezdett bömbölni.. pedig nagyon fáradt volt. a cumisüvegről kell leállítanom valahogy, mert ugye az helyettesíti neki most a cicit..
2009. nov. 30. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!