Lehet, hogy tejallergiája van a 14 hónapos kisfiamnak (egyenlőre még csak én gyanítom). Eddig csak 1,5%-os tejet kapott. Vajon ha 2,8%-os, vagy 3,5%-os tejet adnék neki, akkor erősebben jelentkeznének a tünetei?
Még mindig szopizik.
Atópiás helyenként a bőre (kölyöke kívül, felkarra, alkarra húzódik, de időnként eltűnik)
Többször van hasmenése. Sokszor fáj a hasa, főleg este. Puffadt. Arca időnként vörös. Igen mozgékony. Amúgy jó étvágyúnak mondanám.
Olvastam itt a gyakorin pár kérdést ebben a témában, így akkor felkeresem az ott ajánlott oldalakat.
Akkor holnaptól teljes tilalom! Neki is és nekem is!
Ja igen tervezzük a kistesót. Ha esetleg a kisfiam abbahagyná a szopit, akkor terhesség alatt is tartanom kell a diétát?
Akkor miért is kellene? Rajtad keresztül ő már nem kap tejet...... viszont a 2. babával célszerű rögtön így indítani....
Én ezekben a vizsgálatokban nem nagyon hiszek, csak a vérvételben illetve gasztroenterológus szakvéleményére adok, okj-s tesztelőre, természetgyógyászra nem. Ha tényleg tejérzékeny, akkor úgyis a hivatalos vizsgálatot fogadja el az OEP és a Kincstár a közgyógy illetve az emelt CSP miatt, akkor meg minek kitenni felesleges vizsgálatoknak egy pici gyereket.
Értem! Köszönöm ismét a választ!
Azért gondolkodtam ezen a vizsgálaton, mert fájdalommentes és nem csak tejre szűrnek!
A terhességet azért kérdeztem, mert : a méhlepényen keresztül nem jut át a tejfehérje? (nem konkrétan az, hiszen tudom, hogy én emésztem meg, de...) na de akkor ettől nem kell félnem. Ok.
Csak így utólag eszembe jutott, hogy a kisfiammal a tejtermékektől, tejtől folyamatosan hánytam.
KOrábbi vagyok.
a vérvételes tesztekkel az a baj, hogy simán lehet negatív akkor is, ha allergiás a gyerek.
A lányomnak a vérvétele negatív lett, az alkaron karcolós pedig erős pozitív.
A vérvételes azért lesz negatív sok esetben, mert nincs a vérében annyi anyag, amitől már pozitív lenne, a gyerek nem fogyaszt akkor mennyiséget.
Vagy pl. nálunk megcsinálták a tesztet paradicsomra is, de mivel sose adtunk neki, mert pöttyös lett tőle, ezért arra is negatív lett, ezért írtam, hogy ez a teszt így működik.
Van olyan gasztro doki, aki két éves kor felett már megcsinálja, de van olyan, aki csak három éves kor felett.
Addig csak a próbálkozás van. Ha elmentek a gasztrora, lehet hogy azt mondja, írjatok táplálkozási naplót.
Ebben vezetni kell, hány óra hány perckor mit evett-ivott, mindent felírni, hogy mikor és milyen széklete volt, illetve hogy milyen egyéb tünetei jelentkeztek (pl. bőr).
Ez így megy sajnos.
Kitartást Nektek!
Köszönöm a további válaszokat is!
Ezen a vizsgálaton nem szúrják meg a gyereket. VEGA teszt vagy mi. Fájdalommentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!