Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A ti környezetetekben, anyatej...

A ti környezetetekben, anyatejes vagy tápszeres babák vannak többen?

Figyelt kérdés

Idén 11-en szültek a környezetemben,

(barátnők,rokonok,kolleganők )bele értve jó magam is.

Mégis csak 2 tudtunk szoptatni,a többi baba tápszeres.

Olyan elszomorító ez. :( Vajon mitől lehet?

Jelenleg is szoptatok,a lányom 11 hónapos.

2013. dec. 30. 13:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
32%

tudom, hogy le fogtok pontozni.

talán a tápszeres babák vannak többen. az én lányom is az.

nem értem miért szomorít ez el Téged.. örülj neki, hogy tudsz szoptatni. a babák tápszeren is felnőnek, semmi hátrányuk nem lesz belőle. mielőtt nekem esnétek, nem úgy értem, hogy egyből tápszerhez kell nyúlni, de ami nem megy, azt ne erőltessük szerintem.. az én babám nem hízott a tejemtől (3 hét alatt 20 gramm), pedig azt mondják nincs olyan, hogy nem elég tápláló.

kórházi szobatársamnak pedig tök átlátszó volt a teje, mint a víz..

inkább legyen egy baba tápszeres, mint hogy idegroncs legyen az anyja..

2013. dec. 30. 22:13
 12/22 Julie S ***** válasza:
55%
#11: Azert azt meresz dolog kijelenteni, hogy semmi hatranyuk nem lesz belole. Honnan tudod? Az egesz testunk egy komplex rendszer es rengeteg minden hat benne egymasra. Ha mar az eletunk kezdeten hiba csuszik az evmilliok alatt kialakult rendszerbe, annak sosem tudhatod kesobb milyen hatasai lesznek. Max nem jut eszedbe osszekotni a ket dolgot. A tapszerek csak "utanzatok", amik a semminel jobbak, de csak vegso esetben kene igenybe venni oket. Csak ma mar sokan maskor is ezekhez nyulnak. Es ez az, ami nem jo dolog.
2013. dec. 30. 22:41
 13/22 anonim ***** válasza:
71%
10-es: és az miért baj? Nem tudhatod az okát. Én is császárral szültem és szoptatok, 18 hónapja 1x sem kellett pótolnom, mert a megfelelő helyen kértem segítséget. Szerintem akik nem tudják feldolgozni a szülés módját vagy azt, hogy bár megtették a tőlük telhető legtöbbet és mégsem tudnak szoptatni, akkor a környezetükkel van probléma, hogy ezt erősítik bennük. Csodálatos anyák, mert életet adtak egy gyermeknek.
2013. dec. 30. 22:49
 14/22 anonim ***** válasza:
88%
1.vagyok, és én is császárral szültem, de hidd el, nem jókedvemből...viszont szoptatok, minden segítség nélkül. nem függ össze a császár, és nem szoptatás. Van, aki nem tud, és van, aki nem akar szoptatni. A szülés módja nem hozza magával a sikert/sikertelenséget.
2013. dec. 30. 23:13
 15/22 anonim ***** válasza:

12-es. értem én, hogy mit mondasz.

engem soha nem érdekelt, hogy ki mivel eteti a gyerekét. szerintem magánügy, hogy ki miért nem szoptat. azt sem ítélem el, aki kényelemből tápszerezik. az ő gyereke, nekem ezzel nem árt.

egyébként ha nincs tejem (a homeós bogyók, különböző teák, stb. ellenére), még szép, hogy tápszerhez nyúlok. éhen nem halhat..

2013. dec. 30. 23:52
 16/22 anonim ***** válasza:
66%

Az ismerősök közül minden baba anyatejes és minden anyuka természetesen szült. Amennyire én láttam, mindegyikőjüknek nagyon könnyen, magától ment a szoptatás. Ezt nekem kicsit nehezemre esett látnom, mert én császárral szültem, és annak ellenére, hogy hónapokig vért izzadtam, hogy tudjak szoptatni, nem sikerült. Szerintem tényleg mindent megpróbáltam. A babám csak cumisüvegből volt hajlandó elfogadni az anyatejet, fejni viszont mindig csak pár cseppet tudtam, akkor is, ha órákig kínlódtam vele naponta vagy 10-szer. Szedtem bogyókat, ittam teákat, próbáltam minden etetésnél mellre tenni a babámat, de sosem sikerült. Úgy éreztem, hogy több tej van bennem, mint amennyit sikerült fejni, de a többit egyszerűen sehogy nem tudtam kiimádkozni.

Egyébként szerintem nem igaz, hogy egyszerűbb tápozni, mint szoptatni. Minden alkalommal sterilizálgatni, vizet forralni aztán hűteni, kikevergetni a tápszert, közben persze végig ordít éhesen szerencsétlen baba.... szerintem ez ezerszer macerásabb, mint gyorsan mellre tenni.

Így utólag már megbántam, hogy az első hónapok azzal mentek el, hogy zombiként nyüstöltem magam a mellszívóval és minden etetésnél zokogtam, amikor jött a kudarc. A mai eszemmel előbb feladtam volna, mert a kisfiamnak az égvilágon semmi baja nem lett a tápszertől. Most 2 éves, soha nem beteg, gyönyörű, kiegyensúlyozott, egészséges, okos kisgyerek. Az ismeretségi körömben pedig az összes anyatejes baba/kisgyerek szinte havonta lázasodik be, főleg a téli időszakban. Számomra ez nagyon elgondolkodtató, miközben mindenhonnan azt hallani, hogy a tápos babák betegesebbek, én totál az ellenkezőjét tapasztalom. Persze lehet, hogy csak véletlen.

2013. dec. 31. 07:21
 17/22 Julie S ***** válasza:
0%

#15: Engem sem erdekel kulonosebben, hogy ki mivel eteti a gyereket, mert ez maganugy. Es elitelni sem itelek senkit, mert ahogy te is irtad nem art nekunk. Es igy gondoltam en is, hogy ha sehogy sincs teje az anyanak, akkor jon a tapszer.

#16: Ezt mar sokszor olvastam itt, hogy tapszeres, de nem volt beteg, bezzeg az anyatejes babak. Azert ez a betegseg dolog tobb tenyezos, nemcsak ettol fugg.

2013. dec. 31. 09:45
 18/22 anonim ***** válasza:

"#16: Ezt mar sokszor olvastam itt, hogy tapszeres, de nem volt beteg, bezzeg az anyatejes babak. Azert ez a betegseg dolog tobb tenyezos, nemcsak ettol fugg."

ez fordítva is igaz.. az anyatejes babák anyukái mindig azt szajkózzák, hogy a tápszeres babák betegesebbek. érdekes, nekik senki nem mondja, hogy ez több tényezős..

engem pl. már rohadtul idegesít, hogy mindenkinek magyarázkodni kell, miért tápszeres a babám.. és persze, hogy magyarázkodunk, mert azt sulykoljátok belénk, hogy mekkora sz@rok vagyunk, amiért nem szoptatunk..

2013. dec. 31. 21:49
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
Nem sz4r senki, aki nem TUD szoptatni..ott vannak a bajok, ha nem akar.
2013. dec. 31. 21:55
 20/22 anonim ***** válasza:

én már megkaptam azt, hogy nem próbálkoztam eléggé, és azért nem ment. tőlem vadidegen is kérdezte már meg plázában, ismerősék lépcsőházában stb., hogy szopik-e a baba. nemleges válasz esetén pedig a szokásos fejcsóválás és "az elég nagy baj.." hasonlót ismerősi körben is tapasztaltak jó páran.

tényleg nem sulykolják ugye?

2013. dec. 31. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!