Nem kakil a 3hetes lányom, mit adjak neki h meginduljon, ez a tápszer miatt van, vény nélküli kúp van?
Miet nem szoptatsz? Ilyen kicsi babat tapszerezel? Miert?
Lusta voltal kifejni a tejet? Az en fiam megserült szüles közben, kulcs-csontöres, nem tudott szopni, de fejtem neki 3 honapig. Veled mi a franc van, gyözött a Nagy Lustasag? Szegyelld magad.
Gratulalunk, elso, te vagy az ev szentje, de nem ez volt a kerdes. Nem tudom, minek irsz valaszt, ha csak magadat akarod vallon veregetni. Hogy lehetsz mar ilyen taho, hogy minden ismeret nelkul beszolsz valakinek? Egyebkent meg a tapszertol sem lesz semmi baja annak a gyereknek.
A kerdesre valaszolva. Mennyi ido telt el? En megprobalnam eloszor a homerovel, hatha beinditja neki. Esetleg erdemes kiprobalni egy masfele tapszert is. Kupot nem hiszem, hogy recept nelkul kapsz. Talan glicerint, de nem biztos.
Te szégyelld magad első válaszoló, hogy egy segítséget kérő anyát így lehúzol. Ezeregy oka lehet annak, hogy nem szoptat, nem feltétlenül a lustaság. Mert tápszert készíteni, vizet forralni, cumisüveget mosni/ fertőtleníteni akár éjnek idején olyan jó szórakozás, hogy a kérdező inkább azt választja a szoptatás helyett... És ha szándékosan nem szoptat, akkor sincs jogod ítélkezni.
A kérdésre válaszolva: amint az előttem szóló írta, próbáld meg hőmérővel. Ha nem megy, vehetsz glicerines kúpot, szerintem a gyerekméretűt is vágd félbe, bőven elég lesz egy ilyen pici babának. Nem kell félned, nem szokik rá, a lányomnak is csak így volt széklete olyan 1-2 hónapos kora körül, 2-3 hétig használtunk kúpot, utána normalizálódott a helyzet. Nem lehet, hogy a tápszer nem jó neki?
Első hozzászóló tahó vagy és gonosz! Nem mindenki azért nyúl tápszerhez,mert lusta. Két hetes a babám és hiába szopizik nincs elég tejem és kövezz meg érte,de inkább adok neki pótlást minthogy sírjon.
A kérdésre válaszolva a szélcső is bevállhat,ha nincs széklete,de a tápszer miatt lehet nincs is annyi. A kisfiam is kb két naponta tud produkálni a védőnő szerint ez nem gond.
Válts tápszert és néha adj kevés babavizet is a kicsidnek.
Glicerines kúp egyébként kapható vény nélkül (hosszában legalább négy felé vágd el, ha mindenképp használni akarod), de én nem ajánlom, mert hozzászokik a kicsi (ahogy a hőmérőzéshez, szélcsőhöz, stb.) és fontos, hogy tudjon egyedül kakilni!
Mindenképp jelezd az orvosnak (ne a védőnőnek), hogy ez van!
1-es!Valóban nem mindenkinek adatik meg a szoptatás öröme. Pl. nekem sem!
Nekem is 3gyermekem született, akik születésüktől tápszeresek voltak, nem a saját kényelmem és lustaságom miatt!
Kérdező, sajnos nálunk is előfordult ez a probléma, hogy nagyon besűrűsödött a széklet, egyik nap ment, másik nap nem. Én ha 24órán belül nem volt széklet, és hallottam, hogy elkezd nyögni a kicsi, akkor egy hosszában félbevágott glicerines kúpot adtam be neki. Ez gyorsan meghozta a hatását. Nem szoktak rá, és ez nem gyógyszer- mechanikai hatása van, nem szívódik fel, de meghozza a székelési ingert.
A gyerekeknek-csecsemőknek a 2grammos változatot kell venni.
NÁlunk bevált, kb 2-3hetes kortól durván 3-4hétig kellett csak alkalmazni mind a három gyerekemnél, átlagosan 2-3naponta. Volt, hogy 2napig kúp segítségével tudtak kakálni, utána egy nap ment nélküle is. Utána megint csak kúppal... szóval nem tudtam rájönni, mi a logika benne. De a probléma 6hetes korra mind a 3-nál megszünt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!