Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kell csípőszűrésre...

Mikor kell csípőszűrésre vinni a babát?

Figyelt kérdés

Milyen idős korban? Kötelező?

Kisfiam most lesz 3 hónapos, de még a védőnő nem mondott erről semmit!

2008. júl. 14. 22:42
 1/9 anonim ***** válasza:
3 hónaposan. Kérdezz rá, lehet, hogy elfelejtette. Nálunk is nekem kellett figyelmeztettnem :-(
2008. júl. 14. 23:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A barátnőm a kisfiát 2 hónapos korában vitte, úgyhogy mindenképp kérdez rá, mert már ideje lenne.
2008. júl. 14. 23:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi 5 hetesen mentünk.Nálunk a 6. hét környékén csinálják a vizsgálatot,de nem lesz semmi gáz,ha később mész.A gyerekorvos mindeig megnézi a csípőjét,és ha gáz lenne,már szólt volna.
2008. júl. 15. 07:15
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A kórházi első szűrés után a 8. hétig kell csípőszűrést csinálni. Ekkor általában ultrahangos csípővizsgálatot végeznek. Majd a betöltött 4. hónap után csípő röntgent is csinálnak.Ezt elképzelhető, hogy nem kell megcsináltatni, ha nem volt csípőficamos a családban. Keresd fel a gyermekorvost, mert beutaló is kell a vizsgálatokhoz.

Jó babázást! :)

2008. júl. 15. 07:28
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mikor a 3 hónapos vizsgálatra vittem a kisfiamat megnézte a doktornő és azt mondta,hogy nem kell menni csípőszűrésre,mert rendben van.

Meg is lepődtem, de a védőnő mondta hogy nálunk nem küldenek mindenkit.

Kérdezz rá a dokidnál.

Én gondolkodom,hogy azért kérek beutalót.

Biztos ami biztos.

2008. júl. 15. 08:54
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk(Nyíregyházán) csak 4 hnapos korban kell vinni a gyereket csípővizsgálatra. A kórházban megmondják,hogy kell e betétes rugi neki addig vagy nem.

2008. júl. 15. 09:30
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Születéskor a kórházban megvizsgálják a baba csípőjét is, majd később a gyerekorvos is a havonként történő vizsgálatnál. Ha nem észlel gondot, nem küldi tovább szakorvoshoz, ha kötöttebbnek érzi a csípőt, akkor 6 hetes vagy 4 hónapos korban javasolt ortopédiára menni. Tehát nem mindenkinek kell szakvizsgálatra menni, úgy gondolom a gyerekorvos már mondta volna neked, ha problémát talál. Tehát ne aggódj, jó babázást!

Gyógytornász kismama

2008. júl. 15. 10:06
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a kórházi papírjára rá volt írva, hogy három hetes koráig el kell vinni. El is vittük minden rendben volt. Most három és fél hónaposan kell vinni kontrollra. Én elvinném a helyedben biztos ami biztos vannak már jó magánredelések mi is arra vittük mert nálunk itt (Pécs) három négy hónap múlva aknak csak időt. Az ismerősöm kislánya három hónaposan jutott el a vizsgálatra. Addira már nagy fokú ficama volt és négy hónapig fűzőben kellett lennie a babának és azóta is speciális bugyiban kell lennie. Én ezt akartam elkerülni, ezért inkább elvittem és nem bántam meg.
2008. júl. 15. 14:17
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Általában hat hetesen szokták, de azt hiszem három hónapos korig sem késő
2008. júl. 15. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!