Mikor kell csípőszűrésre vinni a babát?
Milyen idős korban? Kötelező?
Kisfiam most lesz 3 hónapos, de még a védőnő nem mondott erről semmit!
A kórházi első szűrés után a 8. hétig kell csípőszűrést csinálni. Ekkor általában ultrahangos csípővizsgálatot végeznek. Majd a betöltött 4. hónap után csípő röntgent is csinálnak.Ezt elképzelhető, hogy nem kell megcsináltatni, ha nem volt csípőficamos a családban. Keresd fel a gyermekorvost, mert beutaló is kell a vizsgálatokhoz.
Jó babázást! :)
Mikor a 3 hónapos vizsgálatra vittem a kisfiamat megnézte a doktornő és azt mondta,hogy nem kell menni csípőszűrésre,mert rendben van.
Meg is lepődtem, de a védőnő mondta hogy nálunk nem küldenek mindenkit.
Kérdezz rá a dokidnál.
Én gondolkodom,hogy azért kérek beutalót.
Biztos ami biztos.
Szia!
Nálunk(Nyíregyházán) csak 4 hnapos korban kell vinni a gyereket csípővizsgálatra. A kórházban megmondják,hogy kell e betétes rugi neki addig vagy nem.
Szia!
Születéskor a kórházban megvizsgálják a baba csípőjét is, majd később a gyerekorvos is a havonként történő vizsgálatnál. Ha nem észlel gondot, nem küldi tovább szakorvoshoz, ha kötöttebbnek érzi a csípőt, akkor 6 hetes vagy 4 hónapos korban javasolt ortopédiára menni. Tehát nem mindenkinek kell szakvizsgálatra menni, úgy gondolom a gyerekorvos már mondta volna neked, ha problémát talál. Tehát ne aggódj, jó babázást!
Gyógytornász kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!