Mitől lehet, hogy a babám nem fogadja el egyik tápszert sem és undorodik a tejtől is?
1 éves múlt
9,5 hónaposan saját magát választotta el. azóta próbálkoztam 5-6 féle tápszerrel, egyikből sem volt hajlandó inni kostolás után. most 1 éves kora után gondoltam 1-2 korty tejet adok neki. öklendezett, majdnem rámhányt, múltkor ugyanez volt a tejbegríznél.
Rizstejet vagy mit sem fogadta el.
tejtermékeket viszont szereti
hallottatok már ilyet?????
Tejterméket: sajtot, túrórudit, krémtúrót eszik, babakajában a túrósat, és danoninot fogad el.
natúr egyik sem kell neki, sem túró, sem joghurt.....
Zabtejet is próbáld meg, az finom (a rizstej nekem se ízlik :D)
HA tápszert próbáltatok valamilyet?
Lehet zabtej volt, nem tudom már. tápszer is annyi féle volt, lehet, hogy volt HA-s is közötte. volt banános, volt tejital, volt tejpép.
De szopni sem akart, örültem, hogy 9,5 hónapig elfogadta.
nekem ez annyira furcsa.
egyébként jókedvű, életvidám, rosszcsont, a mi kajánkat imádja, pedig vártam volna még azzal is, de neki való kaját nemigen eszik meg csak úgy. zöldséget , gyümölcsöt szereti.
Ne haragudj, nem megsérteni akarlak, de nagyon odafigyelsz a gyerekedre, ha azt se tudod miket adsz neki... Ezek azért komoly dolgok basszus.
Egyébként a tehéntej felnőttnek se a legjobb. Ne is erőltesd.
En is vert izzadtam, 5 honapnyi munka es tonnanyi kiontott tapeszer es tejital volt, amig elkezdte inni.
Es tokre megertelek, engem, ha falhoz allitananak se tudnam felsorolni hany fele markat es izesitest probaltunk, mi meg a cumisuveget, csoroset, poharat is varialtuk.
Mi azt csinaltuk a gyetekorvos javaslatar, hogy a gyumolcspurejebe, fozelekebe stb raktunk tapszetport, annyit egy napra elosztva, amennyi tejet elvileg jo lenne inni (azaz kb fel liternek megfelelot). Igy o nem vette eszre es kozben a tapanyag/vitamin bement.
Ami meg bejott egy ido utan az a joghurtital, a mai napig azt issza reggelire, kb fel-1 dl-t, melegitve nem hutohidegen.
Egyebkent 10 honapos koratol probalkoztunk azert kitartoan reggel es este itatni is 15 honapos volt, amikor egyszer csak minden atmenet nelkul megivott 200 ml-t. Addig vagy 0 vagy max 10 ml volt az adag. Leht veletlen, de pont akkor adtunk uj cumifejet a cumira, olyan laposat, ne kereket, lehet ezert nem tudom.
Az elmúlt hónapokban annyi félét próbáltam, hogy igen, már nem emlékszem, mert 1x vettem 700ft-ért egy liter tejet és igen, már elfelejtettem, hogy milyet ajánlottak, hisz nem adtam neki naponta. A te memóriád biztos sokkal jobb, mint az enyém, örülj neki.
Nem tudok beletenni tápszert, azonnal felismeri. Én is próbáltam ígyis.
Ő csőrös pohárból iszik, illetve szívószállal. nem gondolnám,hogy pont a tejnél lenne baj. meglátja, megérzi a szagát és már fintorog. már nem is próbálkozom igazán, gyerekorvos sem mondta, hogy erőltessem, csak gondoltam felteszem a kérdést, mert ilyet még nem láttam, hogy rám hányja az egyetlen kortyot is, annyira undorítja.
A két nagyobb gyerekemmel nem volt ilyen gond. Jelenleg is kakaóznak (3 és 5 évesek)
egyébként ennyi gyereknél már nem lényeges, hogy rizstej, zabtej vagy kókusztej, hisz mindegyiket ajánlotta a bioboltos :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!