Karacsonyfas kerdes. Hany eves volt gyermeked amikor egyutt diszitettetek fel a karacsonyfat?
Legnagyobb fiam 11éves. 1 évesen már velünk díszítette a fát. Decemberi születésű.
Nálunk a fát mi díszítejük és csak az ajándékot hozza a jézuska .
A kisebbik gyerek 2,5 éves ő is velünk díszítette.
1 évesen már "segített". Amikor én gyerek voltam, nálunk sem az angyal hozta a fát, anyuval együtt díszítettük fel. Unokatesóméknál a Jézuska hozta.
Most 4 éves a lányom, és már nagyon várja, hogy segíthessen díszíteni, nem akarom megfosztani etől az örömtől, szereti, ha mind együtt csinálunk valamit. Ez nálunk közös program.
Nem tudom, hogy mi a "divat", de nekünk gyerekként sem az angyalka hozta. Apa elment megvenni (amikor nagyobb lett az öcsém, ő is ment vele, az olyan pasis program volt), aztán együtt feldíszítettük.
A páromék családjában is hasonlóan volt.
Korábbi páromnál a gyerekek elmentek a nagyszülőkkel moziba, addig a szülők feldíszítették a fát meg a lakást. De ezt tudták a gyerekek, nekik sem az angyal hozta.
Nekünk 2 éves múlt a lányunk. Együtt fogjuk díszíteni a fát, hármasban.
3 évesen a Jézuska hozta a fát feldíszítve, ajándékokkal (nálunk az angyalkák nem játszanak...).
idén 4 éves, írtunk levelet a Jézuskának, hogy mit szeretne. azt mondta azt írjuk bele, hogy idén ne hozzon fát, mert ő szeretné feldíszíteni :D
látja, hogy árulják, kérdezte miért, mondtam, hogy csak a gyerekeknek hoz, ezért a felnőttek megveszik maguknak és feldíszítik. na ebből lett, hogy ő is díszíteni szeretne :)
én meg úgy gondolom, hogy a karácsony róla szól és úgy lesz ahogy ő szeretné. millió mesét ki lehet találni, mondj valamit, hogy miért nem hoz fát a szomszédnak és nektek miért hoz.
nem hiszem, hogy egy 3-4 évesnek nem lehet megmagyarázni ilyen dolgokat ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!