8 hetes kisfiam ha fekszik a hátán, akkor fejét kissé hátraszegve általában egy oldalra néz, felfelé kissé és neki balra eső oldalra. Miért tartja úgy a fejét?
átfordítja néha-néha a másik oldalra is, de inkább arra. Másnak is van ilyen észrevétele?ez normális dolog?félek, hogy nincs e valami baja a nyakának.
a válaszokat előre is köszönöm.
A mi kisfiunk sokáig inkább jobbra nézett csak. Most 3 hós és csak úgy kb. 1-2 hete van az, hogy most már nem csak jobb hanem bal felé is néz. Vagyis "normalizálódott". :-) Mondjuk mi sokat próbáltuk, hogy mikor kezdte figyelni a hangokat és keresni az arcokat vagy játékokat, csak a bal felére álltunk, hogy forduljon arra. Nem tudom ez mennyit segített, de most már minden oké. Amúgy szerintem normális, mondjuk nem tudom miért van így. Én még a szemecskéjére tippeltem, hogy nem-e azzal van baj és nem lát bal felől, de követte a kezem, így szerencsére nem arról volt szó. Aztán lassan ez a dolog kimaradt, hogy csak egyik felé néz.
Az is lehet mivel nem elég erős a nyakacskájuk csak egyik felé bírják tartani, és ahogy erősődik úgy tudják átfordítani másik felé és több ideig nézelődni.
Még pár hét és szerintem nálatok is kialakul.
mi is ezekkel az ötletekkel próbálkozunk, mint az első válaszoló írta.
most pont alszik és megpróbáltam átfordítani a másik oldalra. engedte és úgy is maradt.
köszi :)
Szia!
A kislányom most öt hónapos és 2-3 hónapja ő is ezt csinálta. Majd a frászt hozta rám! :o) Most már át tud fordulni a hasára és nem is tekeri így ki magát. Az volt az érzésem, hogy ez ezzel lehet összefüggésben. Hogy szeretne már megfordulni. (Ilyen pózban is aludt.)
Mások azt mondják, hogy "így jobban kap levegőt" ...
Továbbra sem tudom, hogy miért csinálják ezt a babák, de csinálják! :o)
Ne aggódj, el fog múlni.
(Akkor persze mindenképpen kérj tanácsot szakembertől, ha úgy látod, fáj neki.)
Boldog babázást.
Ne aggódj, kövesd az előttem szólók javaslatait, rendeződni fog szépen. Általában az anyaméhben felvett pozíciót követik még kinnt is a babák, főleg ha már a végén nem volt nekik hely bennt, és kényszeresen egyik irányba tudták csak fordítani a fejecskéjüket. Esetleg szüléskor is picit meghúzódhatott a nyaka. Ált. magától rendeződik, ha nem úgy látod vagy fáj neki, tényleg irány a gyógytornász! Javaslom még, hogy sokat fordítsd hasra, hadd erősödjenek a hátizmai, nyakizmai!
Gyógytornász kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!