Milyen babafürdőkádat vegyek? újszülöttnek? Az a jobb, ha te tartod a babát vagy ha olyat veszek amin tajrta a kád a fejét
Nekünk sima kiskádunk van, annyira szeretem így fürdetni.Élvezem hogy foghatom.Mostmár a lányom is nagyokat viháncol a kádban.Imád "lubickolni" a vízben.Ezt abban nem tehetné így meg.
De van aki nem meri így fürdetni.Azoknak ajánlatos a biztonsági fürdetős.
Mi ajándékba kaptunk FP akvárium fürdőkádat.
Imádtam :D Jól tartja a babát, az oldala is gumírozott nem csúszik el az én kezem sem. A baba pedig csak addig merül a vízbe, amíg a súlya engedi, a kispárna pedig tartja a füle ne érjen bele (nálam ez fontos volt, mert én is nagyon fülgyulladásos voltam)
Most meg már a hozzá tartozó játékokkal pancsol, a hálót kivettük. :)
Amellett viszont, hogy esetleg "védelem",
1) a baba lelki egészségének szolgál ez a féle testi kontaktus, és fontos, hogy a szülő kezétől érezze magát biztonságban, ne holmi övtől. későbbi hatásai lehetnek a kapcsolatotokra.
2) neked sem árt, ha bízol a szülői képességeidben, ha már az elejétől úgy gondolod, hogy "úgyse" menne, akkor hajaj!
A szülőségbe.kismamaságba is bele kell tanulni, nem megy egyik pillanatról a másikra.
Csendben megjegyzem, két hónapos korukig a babák feje ha víz alá kerül, automatikusan lezárják a légútjaikat. Nem nyelhet. Addig pedig te is biztonsággal megtanulod tartani. Pár hét alatt kialakul a biztonságérzeted. Próbálkozni kell, és bízni magadban.
Egyszerű, alap fürdőkádunk van.
Baba bele, tenyerembe a fejét és így fürdik.
Nekem a karon tartás állatira nem ment, de a lányom ezt szokta meg és szereti, mert így az első perctől mocoroghatott.
Később meg hasalt a vízben.
Pár hete meg (kb.4 hós korától) a fejét sem tartom, szépen elnyúlik a kádban, csak arra kell figyelnem, hogy ne "nézzen bele" a vízbe oldalról.
A tartós kád nekem nem tetszett, mert inkább én akartam tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!