Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3,5 hetes kisbabámnak ma nem...

3,5 hetes kisbabámnak ma nem volt széklete. Baj ez? Csak anyatejet kap. Hanyszor kellene, hogy szeklete legyen 1 nap?

Figyelt kérdés
az utobbi 3 napban azt vettem eszre, eleg hasfajos. erolkodik a szelek es a szeklet miatt. infacolt szoktam neki este adni...ugy latszik, nem elegge hatasos. van valami tea, vagy mit ihatnek, hogy a kicsinkomnak jobb es konnyebb legyen?
2008. júl. 11. 22:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy valami új dolog került az étrendedbe? Gondold végig miket ettél, lehet, valami olyat, ami a kicsikét megfogja. Egyébként úgy tudom, hogy anyatejes babáknál nem ritka, hogy nincs minden nap széklete, mert a szervezete teljesen hasznosítja a bevitt mennyiséget. Bár az én babómnak mindig volt, többször is egynap, mikor még csak szopizott. De esetleg prbálkozhatsz a kamillateával, az kicsit meghajtja az emberkét. :)
2008. júl. 11. 23:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Az Infacol meg az Espumisan elsősorban a szelet hajtja tőle, nem kakacsináló. A kamilla nálunk bevált, én iszom naponta 3-4x 1-2 dl-t, és van eredmény a babánál. Normális, ha akár napokig sincs széklete az anyatejes babáknak, nálunk 6 nap a rekord, bár mi már 4 hónaposak vagyunk.

Ha nagyon bántja a babát, próbáld ki esetleg a Gripe water-t, 4 hetes kortól lehet adni, vagy végső esetben a lázmérődugást popsiba vmilyen síkosítóval persze.

2008. júl. 12. 06:00
 3/4 anonim ***** válasza:
56%

A babának se kamillateát ne adjál napi rendszerességgel ( lemossa a bélfalról a flórát ), a lázmérőzést azonnal felejtsd el, mert ha véletlen eltörik akkor csúnya sérülést okozhat a babának.

Az anyatej kiválóan hasznosul, a babának nem lehet székrekedése, hiszen az anyatejes széklet lágy és krémes állagú, ha magas a laktóztartalma akkor hasmenéses hígabb jellegű, és telejsen normális ha 1 hétig nem kakil a baba. Ha a szelek mennek bélelzáródása nem lehet.

A hasfájós időszak 2-2.5-3 hónapos koráig el fog tartani, aztán elmúlik magától. Ha te iszol ánizsteát akkor az anyatejen kiválasztódik és csökkenti a baba hasfájását, az édesköménnyel vigyázni kell mert több babánál erős bélmnozgásokat okoz ami a babának kellemetlen.

Az Infacol helyi hatású nagyon jó, csak a bélben dolgozik nem kerül a keringésbe, az Espumisan felszívódik és mégiscsak gyógyszer, a GrippeWater-t erős kapor íze miatt nem minden baba eszi meg, a bikarbonát tartalma miatt sokat büfizik, bukásra hajlamos babák sokat buknak miatta.

Jót tesz a napi babatorna te is bátran tornáztasd a babát, a meleg fürdő is hatásos, és a babák szopi közben lazunak el a legjobban és akkor lazul el a pocijuk is.

Légy türelmes, hamar eltelik a hasfájós időszak.

Egy kétgyermekes anyuka ( mindkét fiam nagyon pocifájós volt )

2008. júl. 12. 09:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszolónak mondanám, hogy létezik már flexibilis végű digitális lázmérő, ami tuti nem törik bele sehova! Persze nem napi rendszerességgel használandó, mert hozzászokik a baba, de nálunk nagyon nagy segítség volt, mert szenvedtünk ő is mi is, max. 2-szer használtuk eddig, most 4 hónapos.

Az Espumisan sem szívódik fel, ugyanolyan a hatásmechanizmusa, mint az Infacol-nak!

Szerintem nyugodtan meg kell próbálni mindent, attól, hogy másnak nem vált be.

Egyébként egyetértek abban, hogy türelemmel kell felvérteznie magát mindenkinek, mert csak az idő az igazi gyógyszer..

2008. júl. 13. 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!