Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segítség! Mit csináljak? Jól...

Segítség! Mit csináljak? Jól van ez így?

Figyelt kérdés
Csütörtökön lesz 4 hetes a babám. A gondom az hogy csak ölben van el. Szopi párna van az ölemben és azon fekszik. Minden kaja után sír egy kicsit (szerintem a pocija) de mikor megnyugszik akkor sem tudom letenni mert rögtön sír, néha még az ölemben is, ekkor ringatom is. Ha ébrenléti szakasz van (ami természetesen hajnalban van, nem nappal, ez is felcserélődött) akkor is sír ha leteszem. Tehát a felállás az,hogy vagy alszik vagy ölben van. Sírni hagyi egyszerűen nincs szivem, olyan picike még, úgy érezném magára hagyom. Csak folyton arra gondolok, hogy mi van ha ez így marad, most már csak így fog elaludni. Remélem ha elkezdi felfedezni a világot, akkor legalább a nézelődés és a játék megy majd önállóan.
2013. dec. 2. 10:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Ő még nagyon pici, rád van szüksége. Egyáltalán nem lesz elkényeztetve az ölbenléttől! Az én fiam szinte 3 hónapos koráig szinte csak ölben volt, mivel végig üvöltött a hasa miatt. Aztán elmúlt a hasfájás, gond nélkül eljátszott a kiságyában a körforgóval, árnyékával és már nem igényelte az ölbenlétet! :) Utána már el se utdott aludni ölben, csak a kiságyában! Ez a mai napig így is van! Szóval nem fog ettől még hozzászokni, csak jelenleg ez az igénye...az igények pedig mindig változni fognak!

Jó babázást!

2013. dec. 2. 10:38
 2/7 anonim ***** válasza:

A testközelségre igénye van, ez teljesen normális. :)

Hová szeretnéd letenni? Kiságy, kanapé stb.? Nem lehet, hogy hideg neki a felület? A tested melegíti, sok pici pedig fázós, persze, hogy szereti. A fiam mindig felriadt, ahányszor le akartam tenni a kiságyába, mert hideg volt a lepedő. Így puha plédet kapott, amit néha rá is dobtam a radiátorra, hogy meleg legyen.

Készíthetsz neki "fészket" is a szopipárnából, vagy összetekert plédből. Lazán pólyálhatod is puha pléddel, sok baba azt is szereti.

2013. dec. 2. 10:51
 3/7 anonim ***** válasza:
nekünk az adamo bebihinta oldotta meg a problémát, első fiam 1,5 évig szinte abban élt :D de a második is imádta, ha hiszti volt vagy csak sirdogálás vagy akármi beletettem lehet venni hozzá ilyen rugot is és pár perc mulva vagy aludt vagy nézelődött. olyan érzés nekik benne mint bent volt a méhben elvileg. Én csak ajánlani tudom
2013. dec. 2. 11:09
 4/7 A kérdező kommentje:

A szopipárnán van az ölemben és párnástól próbálom a kanapéra tenni, de csak úgy tudom letenni ha már elaludt az ölemben.

Nagyon gondolkodok én is valamilyen pihenőszéken vagy hintán, de ha ahhoz hozzászokik akkor hogy fog az ágyában aludni?

Nem tudom mit csináljak kicsit elveszettnek érzem magam, nem látom egyelőre hogy hogyan lesz egyszer rendszer az életünkben, egyedül játszás vagy nézelődés és egyedül alvás. Remélem tényleg csak idő kell.

2013. dec. 2. 11:25
 5/7 anonim ***** válasza:

miért az a rendszer, hogy EGYEDÜL?

anyai ösztönöd azt súgja, hogy vagy aludjon a babád vagy legyen el egyedül? egy pici babáról gondoskodni kell ami nem csak az etetést és a fürdetést takarja, hanem azt is, hogy dajkálod, a karodban alszik el, hiszen 9 hónap alatt ezt szokta meg, hogy veled van. miért kéne most másképp lennie ennek?

egyébként 20 perc után kerül mély alvásba, ezt az időt várd ki, utána le tudod tenni. de nem kell elvárni, még sokat az 1 éves babákat is altatják.

enyém 4 éves, még mindig elvárja, hogy meseolvasás után kicsit összebújjunk :)

2013. dec. 2. 13:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Megnyugtatásképp "mondom" neked, nálunk is ez volt a helyzet a baba 3,5 hós koráig kb. Gyakorlatilag egész nap a kezemben volt, gimnasztikai labdán ringattam, így nem fáradtam el nagyon az igénybevételtől. :D Most lesz 5 hónapos a baba, már jobban érdekli a környezete így nekem is van egy kis időm takarítani meg ilyesmi. :)
2013. dec. 2. 14:44
 7/7 A kérdező kommentje:
Jaj de jó, remélem nálunk is így lesz. Reménykedek.
2013. dec. 2. 19:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!