Van itt köztetek olyan, aki csak figyelem eltereléssel tudja megetetni egy év körüli gyermekét?
nálunk is ez van..legtöbbször hisztizik,ha meglátja a kanalas kaját..és nem hajlandó enni!!akkor megszoptatom,nem tudok mást tenni..de pl virslit ha csipkedek,meg kis darab kajákat megeszeget,de madáradagot!!
majd talán változik...amíg mondjuk a súlyával nincs gond,meg nem beteg,addig nem aggodalmaskodok..
Ha nem éhes nem kell erőltetni, ha megéhezik jelezni fogja neked és akkor nem a játék fogja érdekelni...
Ha 1-2* kevesebbet eszik, attól még nem lesz baja, utána pedig megjön az étvágya.
szerintem is, az étel nem játék-nem kell trükközni.persze lehet gusztusosan,érdekesen,-pl katonákat készitve-tálalni,de nem kell berregni,hogy jön a repülő pl egy falatnál,meg -ezt a mama kedvéért..stb.ha éhes-úgyis megeszi-éhen még egy gyerek sem halt-max később eszi meg.én régebben úgy csinátam,h ha kétszer ledobda-harmadszor már nem adtam vissza-és kivettem a székből.én nem vagyok hive a játszótéri hintában banánevésnek sem-hogyan tanulja meg a gyerek a kultúrált étkezési szokásokat-ha nem ül le legalább egy padra?én a játszótérre is csak folyadékot,kis almát vittem,azt is padon ülve ette.esetleg csinálj úgy kedvet,hogy vond be őt is,van kiskanala?szoktatok főzöcskézni,lábosban kavargatni?mig te főzöl,adj neki vmi "munkát"-fakanalat a kezébe.ismersz főzöcskés dalokat?irhatok néhányat,ha gondolod.esetleg-én múltkor a könyvtárban találtam egy olyan könyvet,ami figuráknak késziti el az ételt-igy van tálalva.nagyon jópofa
kitartás-jó étvágyat!
A kisfism már nagy (ovis)- de bizony nekünk is volt olyan időszakunk, amikor már alig tudtam valamit bevetni- minden érdekelte, nem volt "ideje" enni.
Tudjátok nekem mi vált be (egy nagyobb kicsit nevelő ismerős anyukától kaptam anno én is a tippet): az etetőszék asztalára tapasztható kis játék.
Van ebből mindenféle, a lényeg, csörögjön, zörögjön, lehessen forgatni-mozgatni.
Legjobban a narancssárga pálmafás-esőerdős Fisher Price bírta a strapát (mert néha ugye leesett:), illetve egy olyan nagyon erősen tapadó gömb, amiben egy csomó gyöngy volt és ezt lehetett tekergetni és figyelni.
Viszont pl. a Chicco termékekkel (kacsa, boci) nem volt jó tapasztalatunk, nem tapadt olyan erősen.
Egyszercsak vége lesz ennek az időszaknak is, fel a fejjel, tényleg nem tart örökké és nem olyan nagy baj, ha erre az átmeneti időre machinál valamit a kis kezével, amíg eszik- majd megszokja, hogy enélkül is lehet enni.
később pedig már lehet kiskanalat adni a kezébe, hogy ő is halászgassa az ételt :)
Szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!